Els amants de la cuina saludable i basada en les verdures tenen tres parades indispensables a Barcelona. Segons els premis We’re Smart Awards, que impulsa el xef belga Frank Fol amb la guia ‘Green guide’, hi ha tres restaurants de la ciutat que es mereixen una visita.

A la llista hi ha el restaurant Virens, del xef Rodrigo de la Calle, i també el Gat Blau, però, a banda, cal tenir molt present el restaurant de Xavier Pellicer, que no surt al rànquing perquè es considera ja “intocable”. És a dir, es considera que està per sobre del We’re smart TOP100 després de quedar en primera posició en les edicions 2018 i 2019. Els qui comparteixen aquesta categoria, de fet, estan considerats “mags/pioners de la cuina pura plantes”.

Foto de família amb alguns dels premiats a la gala We’re Smart Awards

Virens, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 619, ha quedat en la 22a posició. És un restaurant que aposta per una carta basada principalment en els vegetals sense oblidar una acurada selecció d’arrossos. “Virens” és ‘verd’ en llatí però no és un restaurant vegetarià. Té carns i peixos de primera qualitat que se serveixen acompanyats de verdures i amb una carta de begudes creades al restaurant a base de fermentats.

Es dona la coincidència que el seu xef, Rodrigo de la Calle, també està al capdavant del restaurant El Invernadero, un establiment de Madrid que ha ascendit fins a la segona posició del rànquing per segon any consecutiu.

Els premis es van atorgar en una gala en directe el 24 d’octubre al Teatre Vaudeville de Brussel·les. El rànquing reconeix els 100 millors restaurants de verdures del món. El restaurant Gat Blau ha aconseguit el lloc 48 de la llista.

Un dels plats de la carta del restaurant Virens, del xef Rodrigo de la Calle

El Gat Blau, al carrer del Comte Borrell, 122, també entra a la llista. Ofereix una cuina sostenible i saludable amb ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just. Pere Carrió a la cuina i Jo Mestres a la sala són els responsables d’aquest projecte, que també forma part de la guia ‘Slow food Barcelona’. L’organització destaca que a banda dels plats el que més els ha cridat l’atenció és que “la sostenibilitat s’estén en totes les seves vessants”. Asseguren que és un restaurant que cuida el comensal en cada estació amb producte de temporada.

El xef Xavier Pellicer amb el llibre de cuina ‘Radilicious’

A banda de la guia amb els 100 millors restaurants de verdures del món, l’organització també va presentar el llibre de cuina ‘Radilicious’. El llibre pren el seu nom de la fusió de les paraules “rave” i “deliciós” en anglès. La comunitat We’re Smart considera el rave com un símbol de la qualitat de la planta pura.

Els punts que atorguen als restaurants es tradueixen en raves i com més gran és la proporció de fruita i verdura en un restaurant més raves podrà obtenir. El llibre inclou 100 receptes a base de verdures i Xavier Pellicer és un dels xefs que hi participen.