El Tast a la Rambla està de celebració. La mostra gastronòmica arriba als 10 anys de vida i ho fa amb novetats per a una edició que tornarà a celebrar-se a la plaça de Catalunya perquè la part baixa de la Rambla, on s’acostumava a fer, continua en obres. Del 6 al 9 de juny 30 restaurants i sis pastisseries oferiran una mostra de la seva cuina en format platet al preu de 6 €.

Primer premi Tast a la Rambla a la família Escribà

Una de les novetats és la creació del premi Tast a la Rambla, un reconeixement a les persones que treballen per a la gastronomia. En aquesta primera edició es premiarà la tasca de la família Escribà. En declaracions a betevé, el mestre pastisser Christian Escribà ha dit que, a punt de celebrar els 120 anys de l’empresa familiar:”[rebre aquest guardó] no saps la il·lusió que ens fa i el valor que li donem. Pel fet de ser els primers i perquè ens ho atorga el Tast a la Rambla, una d’aquelles cites que mai no ens volem perdre”. El xef Albert Adrià els lliurarà el guardó durant l’acte inaugural el 6 de juny.

Un 20 % de participants nous

En aquesta edició es podran tastar un 20 % de propostes noves respecte a anys anteriors com, per exemple, els calamarsons del bar El Pollo, el salmó del restaurant Mae i el “bao” de xai guisat amb ratafia del Restaurant Blanc. Torna també el xef Nandu Jubany amb les seves croquetes de rostit, espinacs i sobrassada amb formatge. “El Tast a la Rambla és el moment en què treus el restaurant al carrer per donar-ho a conèixer a persones que potser no són clientes habituals però que volen tastar el que fas. Aquesta proximitat és molt maca”.

La cuina de la Copa Amèrica

La segona novetat destacada d’aquesta desena edició és la vinculació del tast amb la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona. Per una banda els països participants presentaran una tapa representativa de la seva gastronomia. Alguns exemples són el pastís de llimona amb crumble del Regne Unit, el risotto d’espinacs d’Itàlia, el roll de llagostí del Canadà o l’amanida de patata amb salsitxa i mostassa de l’equip alemany.

D’altra banda, s’han organitzat demostracions de cuina en directe amb els xefs que preparen els àpats dels equips participants. Així, per exemple, Nick Hold, que és el xef de l’INEOS Britania o Sandro Pilloni, el xef de l’equip italià faran algunes receptes de les cuinen per als esportistes.

Com en altres edicions, el tast dels platets es podrà fer a canvi de “tokens“, la moneda de canvi per a l’esdeveniment. Cada platet costarà 6 tokens i les tapes de la Copa Amèrica entre 5 i 6 tokens o euros. Per primera vegada, enguany serà possible pagar amb targeta directament a alguns dels
estands
de la fira, per tal d’agilitzar i optimitzar el flux de gent. Pel que fa a la beguda, Lanzarote serà la denominació d’origen convidada en l’apartat dels vins, que comptaran també amb una representació important de vins i caves catalans.