Si ara hi hagués eleccions municipals a Barcelona, les guanyaria Jaume Collboni, que milloraria resultats respecte als comicis del 2023, segons avança l’enquesta del GESOP que publica El Periódico aquest dilluns. Després d’un any i mig de mandat, ara Collboni obtindria un 23,1 % dels vots i entre 11-12 regidors (al maig en va aconseguir 10 i un 19,8 % dels suports). El PSC eixampla l’avantatge respecte a Junts, vencedor d’aquells comicis amb 11 regidors.

Després de la marxa de Trias i amb Jordi Martí al capdavant de la formació, Junts aconseguiria entre 8-9 regidors i un suport del 18,4 % dels sufragis, 3,8 punts menys que al maig del 2023.

resultats enquesta el periodico

Els comuns seguirien com a tercera força, amb menys vots

Pel que fa als comuns, ara encapçalats per Janet Sanz després de la marxa de Colau, aguantarien com a tercera força, però amb menys suport. Retrocedeixen fins al 17 %, 2,6 punts menys, i passarien dels nou als vuit regidors.

ERC i PP conservarien la seva representació actual, de cinc i quatre regidors respectivament, però mentre la republicana Elisenda Alamany, relleu de Maragall, pujaria una dècima en vot estimat (11,2 %), els populars de Daniel Sirera caurien quatre dècimes (9,1%). Vox puja lleugerament fins al 5,8 % i podria esgarrapar el tercer regidor (2-3 regidors).

La davallada de Junts beneficia la CUP, que puja un 1,2 % i podria tornar a entrar al consistori, amb prop del 5 % de les paperetes, i que podria aconseguir entre 0 i 2 regidors.

Sense aliances alternatives

L’enquesta evidencia un alt percentatge d’indecisos, prop del 26 %. Malgrat això, amb aquests percentatges Collboni podria repetir alcaldia, com a candidat més votat. La suma dels seus contrincants no permetria construir una alternativa suficient. Una possible aliança de Junts i ERC, necessitaria també el suport dels comuns per tenir la majoria dels 21 regidors.