Panettone gegant Hoffmann

La pastisseria Hofmann de Barcelona elabora per a aquestes festes de Nadal un panettone gegant de 4 kg de pes pensat per als àpats en què es reuniran famílies extenses. Serà un dels productes estrella de l’establiment i serà el més gran que es fa a l’estat. S’elabora seguint els mètodes tradicionals dels mestres italians: des de les primeres etapes de fermentació fins a tenir el panettone cuit passen més de 48 hores.

La pastisseria explica que els secrets per aconseguir que aquestes postres dolces siguin molt gustoses són la mantega, el tipus de farina, les fruites i les xocolates de gran qualitat que s’utilitzen. El panettone XXL s’elabora per encàrrec, tant en la versió de fruita confitada com la de xocolata, i costa 170 euros. No és casualitat que l’establiment vulgui innovar amb aquestes postres ja que la família Hofmann té arrels italianes.

Panettones de diversos gustos

També es poden comprar panettones més petits, de mig quilo i de quilo, en quatre versions diferents: el panettone de fruita confitada amb escorça confitada de taronja, llimona i cedre, panses i perfumat amb vainilla bourbon (la de més alta qualitat); el de xocolata amb llet perfumada amb avellana, vainilla bourbon i una deliciosa escorça de cacau; el de iuzu confitat, gianduja de sèsam negre, pasta de sèsam negre, xocolata blanca i perfumat de cítrics de llimona, i el bean-to-bar, amb cacau ecològic i vainilla torrada i dues fermentacions de 60 hores.

El millor de tot l’estat

Ja fa temps que el panettone ha anat agafant protagonisme al nostre país. Fins i tot se celebren concursos per triar on és fa el millor de tot l’estat, que enguany ha estat el de Vallflorida Xocolaters, de Sant Esteve de Palautordera. Ara bé, el 2022 Daniel Jordà, de Panes Creativos, i Eric Ortuño, de L’Atelier, tots dos amb els establiments a Barcelona, van guanyar els premis als millors panettones, el de tradicional i el de xocolata.