Llançar una maleta de 10,6 quilograms de pes el més lluny possible. Aquest ha estat el repte de la cinquantena de veïns i veïnes que han participat al segon Campionat de llançament de maletes d’Horta i que s’ha celebrat a la plaça d’Eivissa aquest dilluns. Es tracta d’un dels actes més originals dels que s’han programat a la festa major del barri, que es va organitzar per primer cop el 2019 i que no s’ha pogut reprendre fins enguany a causa de la pandèmia.

La Mercè 2022: Què se sap sobre el programa i els concerts de la Festa Major de Barcelona?
Viu les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona del 23 al 26 de setembre.

El vencedor del campionat en categoria masculina ha estat l’Arnau Guerrero, que ha aconseguit enviar la maleta tipus tròlei a una distància d’11,50 metres. 34 centímetres més que el rècord anterior del Jordi Ferrer. Aquest és el moment.

Premis als millors classificats

El campionat, organitzat per la botiga Labossa, ha premiat els quatre primers classificats en les categories masculina i femenina amb una maleta cadascun. Tal com explica Marc Suárez, promotor del torneig, “amb actes com aquest volem agrair al barri el suport que ens ha donat al comerç local gràcies al qual moltes botigues hem pogut subsistir durant la pandèmia”.

El vencedor, l’Arnau Guerrero, es mostrava satisfet per la victòria. “No havia entrenat gens com fer el llançament, però faig exercici regularment i sembla que això m’ha servit”, va afirmar en rebre el premi. La Carlota Chicote, de la seva banda, assegurava que “es tracta de no llançar la maleta molt amunt perquè pugui desplaçar-se i arribar més lluny”.

Nova categoria infantil

Com a novetat, aquesta segona edició ha comptat amb la participació de nens i nenes d’entre sis i 12 anys que han estat els encarregats d’iniciar les rondes llançant una maleta de cinc quilograms de pes. Aquesta categoria infantil no ha estat competitiva i tots els participants han rebut un petit obsequi. Davant l’èxit d’aquest esdeveniment, els organitzadors asseguren que l’any que ve es tornarà a celebrar amb algunes novetats.