Producte, proximitat, el toc Torres i un preu assequible. Amb aquests ingredients els germans Javier i Sergio Torres presenten, junt amb el grup de restauració Pantea Group, el restaurant Eldelmar. S’ubica a la segona planta del Balcó Gastronòmic, al moll de Gregal, i obrirà portes aquest divendres, 11 d’octubre. “És un projecte amb què volem apropar la bona cuina a molta gent i ho fem al costat del mar, amb unes vistes impressionants”.

Segons els germans Torres, Eldelmar és un homenatge a l’essència de la cuina mediterrània: “Ens agraden les coses senzilles però amb sabor i cuidant molt el producte”, explica Sergio Torres. Es tracta d’una proposta gastronòmica que vol enaltir els productes de temporada amb el toc dels germans xefs, amb peixos, carns, aus i arrossos però també verdures i brous. “Volem donar als clients allò que ens agrada a nosaltres menjar”, afegeix Javier Torres.

Des de l’hora de l’aperitiu fins al sopar i el còctel per veure la posta de sol

L’horari del local serà força extens. Es podrà començar amb un aperitiu amb la típica gilda, pernil o selecció de formatges i pa de la casa o unes patates braves a l’estil dels Torres i continuar amb ostres, tàrtar de llobarro o de vaca rossa gallega, croquetes o una amanida.

Capítol a banda són els arrossos o el rossejat de fideus, pastes com els canelons casolans de l’àvia Catalina i tota la selecció de pesca del dia i carns a la brasa. “Al capvespre quan es pongui el sol des d’Eldelmar hi ha unes vistes fantàstiques que es poden gaudir assaborint un còctel a la nostra barra. Hi haurà molt ambient”, assegura el Javier.

Costella de xai cuinada a baixa temperatura i marcada a la brasa

Tot plegat, a uns preus molt més assequibles i populars que l’altra proposta gastronòmica que els Torres tenen a Barcelona, el restaurant de tres estrelles Michelin Cocina Hermanos Torres, al barri de les Corts. Un exemple són els aperitius com el brioix d’anxova doble a 6,5 €, el bistec tàrtar de vaca rossa gallega per 19,5 € i el de llobarro del Mediterrani a 19 €, l’albergínia brasejada a 14 € i l’amanida stracciatella amb tomàquet, olives i salsa pesto a 13 €.

Tàrtar de llobarro amb poma àcida, caviar de peix volador i oli d’estragó

Francesco, el segon cap de cuina del Cocina Hermanos Torres; Sixto Pérez, xef executiu de Pantea Group; Carmine Memoli, cap de cuina del Cocina Hermanos Torres; Matteo Frigoli, cap de cuina d’Eldelmar; el xef Javier Torres i Carlos Álvarez, segon cap de cuina d’Eldelmar, són l’equip que comandarà la proposta gastronòmica del nou restaurant.

També remarcable és la carta de vins, dissenyada pel sommelier Xavi Nolla amb més de 400 referències de vins influenciats pel mar Mediterrani i per l’oceà Atlàntic: “Busquem reivindicar i retre homenatge als vins marins”, ha explicat Nolla.

Arròs en llauna de peixos i mariscs

El disseny interior del restaurant és obra de Trenchs Studio i ret homenatge a la cultura mediterrània i incorpora elements climàtics i geogràfics que influeixen en la seva gastronomia. L’interior del local evoca l’aigua a través d’estancs amb mosaics verds, l’aire amb una reinterpretació dels molins de les illes balears i gregues, la terra amb els materials utilitzats i el foc que serà visible des de la cuina pels comensals.

Amanida Cèsar Eldelmar

Eldelmar és la inauguració més recent al Balcó Gastronòmic, gran transformació de l’antic Port Olímpic amb una oferta que conté altres primeres espases de la restauració barcelonina com el grup Sagardi i la família del restaurant Ca la Nuri. També hi ha El Cangrejo Loco, que és un dels inquilins que ja hi havia al Port Olímpic i que es queda amb una nova proposta gastronòmica. “És una gran aposta de ciutat i com més cuiners i restaurants de qualitat s’hi sumin doncs millor, perquè serà un atractiu per a molta gent”, consideren els germans xefs.

El Balcó Gastronòmic és la segona gran transformació del Port Olímpic. La primera va ser per Barcelona 92 i ara el que es busca és tornar a captivar el públic barceloní. S’hi podrà menjar, prendre una copa i gaudir de les postes de sol amb vistes al mar.