Està sent un procés d’obertura amb comptagotes, però que sembla que comença a agafar embranzida. Dels 11 restaurants i tres espais gastronòmics que configuren l’oferta definitiva del nou Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, ja hi ha quatre locals oberts i un restaurant que obrirà aquest dissabte, 31 d’agost, el Superlocal, de Pantea Group, amb una oferta flexivegetariana.
Segons informa B:SM, ja estan en funcionament Casa Carmen, Faborit, la gelateria Esferic i Las Muns. Però encara quedaran per obrir la proposta dels germans Torres, Eldelmar; Kresala, d’Iñaki López de Viñaspe, del Sagardi Group; El Cangrejo Loco, o El Tribut, entre d’altres. Fonts municipals asseguren que totes aquestes opcions obriran al llarg del mes de setembre, amb la competició de la Copa Amèrica en plena efervescència.
La proposta que ja té data d’inauguració és el Superlocal, que obrirà aquest dissabte amb servei de sopars. “Una proposta gastronòmica que combina sostenibilitat, proximitat i sofisticació”. La carta es basa en productes de km0 i plats pensats per compartir.
També oferiran cocteleria d’autor i tindran un espai independent anomenat SuperPizzaLocal, dedicat a les pizzes artesanes per emportar i “que vol reivindicar la qualitat i la frescor dels ingredients locals”.
Eldelmar, el restaurant dels germans Torres
Un dels aterratges que més expectació genera és el restaurant Eldelmar, dels germans Sergio i Javier Torres. Una oportunitat per tastar la seva cuina “amb una proposta més relaxada, accessible i apta per a tots els públics”, expliquen. Hi destaquen plats com el rossejat de fideus amb llobarro i allioli o el suquet de rap i calamar.
Kresala: foc i tradició amb Gregorio Tolosa i els germans Mikel i Iñaki López de Viñaspre
Un altre dels projectes que veurà la llum la segona quinzena de setembre és Kresala. El nom del restaurant en euskera, significa “salnitre marí” i en la cultura basca representa la interconnexió profunda entre els homes i el mar. Una interconnexió que serà possible en una sala per a 130 comensals que queda literalment ubicada sobre el mar.
Kresala és el resultat de la col·laboració entre tres figures clau de la gastronomia basca: Gregorio Tolosa, mestre de la graella, i els germans Mikel i Iñaki López de Viñaspre, referents de la cuina d’Euskadi amb 30 anys d’experiència a Sagardi. En aquest nou projecte busquen honrar la tradició del peix amb una graella de més de cinc metres de brases.
La cuina estarà oberta de 13:00 a 00:00, i l’espai permetrà als clients gaudir fins a les 02:00 amb un bon còctel i vistes al mar.