El Forn del Passeig, a Sant Andreu, està d’enhorabona perquè ha aconseguit guanyar el premi al millor pa de pagès català del 2023. Es tracta d’un negoci familiar amb una llarga trajectòria que actualment té quatre botigues a la ciutat i que ara lidera Miquel Guix. Una experiència que els ha servit per revalidar el títol d’un guardó que ja van aconseguir fa sis anys, el 2017.

I, en aquest cas, és certa la dita que on n’hi ha dos, n’hi ha tres, perquè aquest establiment té un altre premi: fa dos anys també va aconseguir el guardó al millor pa de Sant Jordi.

Els secrets per fer un bon pa

Els organitzadors del certamen han detallat que entre les claus o els secrets d’un bon pa de pagès hi ha el color, l’aroma, el gust, la cocció, el pes i la conservació. Els jurats va valorar els pans finalistes a partir d’un tast a cegues i el que va aconseguir més bona puntuació va ser el Forn del Passeig, que s’ha endut 2.000 euros en efectiu i una placa acreditativa.

Entre els finalistes del certamen en aquesta edició del 2023 hi ha dues fleques barcelonines més: el Forn Mistral i el Forn Pastisseria Gil. I l’any passat el premi va ser per a una botiga del Baix Guinardó, la fleca Montserrat Forners.