L’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha reconegut al pastisser de Roda de Ter, Gil Prat, amb el premi al millor croissant artesà de mantega de l’estat espanyol Hi han participat una cinquantena de pastissers de tot l’estat, 30 dels quals han estat barcelonins. El guanyador ha rebut 1.000 euros i la promoció del croissant i del seu establiment en diferents plataformes de comunicació.

El primer que ha fet el jurat aquest dimecres ha estat provar els 49 croissants que han elaborat els concursants. El jurat delibera durant una estona i debat sobre els aspectes que tenen més reconeixement. Evidentment el gust és el que té la puntuació més elevada, amb 40 punts, després l’alveolat, el fullat, el color, el format i l’acabat fins a sumar els 100 punts. En aquesta edició, el guanyador, Gil Prat, de la pastisseria Prat, s’ha endut un premi en metàl·lic de 1.000 euros i la difusió en diferents plataformes de comunicació durant el primer mes. Prat feia cinc anys que es presentava en el certamen. Dels 49 concursants, hi han participat 39 catalans mentre que la resta de participants han vingut des de les illes Balears, Madrid i Cantàbria, entre d’altres.

Aquesta és la desena edició del guardó i per celebrar-ho l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona -que organitza l’acte- ha anunciat la creació d’una pàgina web del premi amb la difusió del llistat de pastissers guanyadors i les receptes de brioxeria. Els establiments i els pastissers que han guanyat el certamen en altres edicions són: Pastisseria Canal (2016), Vallflorida Xocolaters (2015) i Oriol Balaguer (2014), entre d’altres. El concurs vol incentivar els coneixements i les habilitats dels pastissers en la brioxeria, concretament en un producte tan famós i consumit com és el croissant.