Una oportunitat per descobrir propostes 100 % sense gluten i aptes per a celíacs. És el Van Van 100 %, un mercat gastronòmic que els dies 4 i 5 de maig celebra la tercera edició a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Celíacs.

Una de les propostes a degustar serà el restaurant Manioca. Un establiment 100 % lliure de gluten amb productes fets a partir d’ingredients autèntics de l’Amazones brasiler. Com per exemple la tapioca, un ingredient naturalment sense gluten que s’elabora a partir de l’arrel de iuca. Al Van Van 100 % també hi podrem trobar les pizzes al forn de llenya i amb massa sense gluten de la firma Una Pizza, les de Messie i les de L’Atmosfera, el nou establiment de Grosso Napoletano que presumeix de ser el primer espai de cuina napolitana sense gluten a Barcelona.

Foto cedida d’un dels plats de Koliaky

Més enllà de les receptes italianes, hi haurà les tapes mediterrànies de La Martita, i els arrossos i curris fets al moment de Koliaky i el clàssic anglès de peix amb patates però sense gluten de The Fish and Chips Shop. En l’apartat dolç trobarem els pastissos de formatge artesanals de Chica, les granoles naturals de La Luciérnaga, el cafè d’especialitat de Milk and Coffee, el pa i productes de rebosteria lliure de gluten d’Eqilibre, els gofres, brownies i gelats de Cooketea, i les galetes de Casa Lupita.

Foto cedida d’un pastís de formatge de Chica

Les propostes gastronòmiques es completaran amb tallers i demostracions de cuina sense gluten. L’Associació Catalana de Celíacs prepararà un taller de cuina familiar de galetes i Lole Salas ensenyarà a preparar una mousse de xocolata vegada i sense gluten. Tampoc no hi faltarà música amb els èxits del col·lectiu Salvadiscos i RBL Barcelona. El 4 i 5 de maig de 12 h a 21.30 h a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.