A partir d’aquesta setmana, el quiosc de jocs de la Clariana de Glòries obre tots els divendres, dissabtes i diumenges amb propostes per a totes les edats. El nou servei presta material lúdic i jocs de taula, alhora que ofereix un espai amb taules, cadires, para-sols i racons per jugar a l’aire lliure. Disposa de propostes per a totes les edats. Tot plegat, durant el temps d’obertura de l’espai.

Es tracta de l’Espai de Joc 0-99, una iniciativa inspirada en la ludoteca a l’aire lliure de París i que a Barcelona s’emmarca en la Ciutat Jugable. L’Ajuntament preveu que al llarg de l’any, a banda del préstec de material, també s’hi desenvolupin propostes i esdeveniments, relacionats amb el món del joc, i diades temàtiques. L’espai, a més a més, s’ofereix a les entitats, les escoles, els casals, els esplais i els caus de la ciutat.

Quins serveis ofereix el quiosc?

L’Espai de Joc 0-99 ofereix jocs de taula (des dels grans clàssics fins a les darreres novetats), jocs tradicionals, jocs d’arreu del món, jocs gegants, jocs de fusta, jocs de construcció, d’habilitat i de moviment, a banda d’activitats lúdiques. Tots són accessibles, interculturals i coeducatius.

Hi ha també un espai amb taules i cadires entorn del quiosc de jocs, amb para-sols i racons habilitats per poder-hi jugar. A més, hi ha les figures dinamitzadores agents del joc, que orienten, acompanyen, expliquen, creen ambients de joc per a totes les edats, i sobretot, faciliten el joc compartit intergeneracional i intercultural.

Quins són els horaris?

Al llarg de l’any els horaris canviaran segons les estacions. A l’hivern (de gener a març) i la tardor (doctubre a desembre) l’horari serà de matins, de 10 a 14 h. Als mesos d’estiu (juliol, agost i setembre) l’horari serà a les tardes, de 16 a 20 h.

A la primavera (d’abril a juny) el quiosc obrirà tant als matins, de 10 a 14 h, com a les tardes, de 16 a 20 h.

Estimular el joc compartit i intergeneracional

L’objectiu d’aquest servei nou és estimular el joc compartit, col·laboratiu i intergeneracional; promoure la diversitat social i la convivència; recuperar l’espai públic com a lloc de trobada i convivència, i crear un punt d’atracció de vida comunitària en aquest entorn.

L’Espai de Joc 0-99 se suma a la resta de l’oferta d’activitat i d’usos que s’ha anat desplegant a la Clariana de Glòries des de l’estiu del 2021: el servei de gandules, taules, cadires i para-sols; les activitats de lleure gratuïtes; contacontes organitzats per la Biblioteca del Clot; activitats ambientals; ioga; circ; tallers de dibuix i pintura, i altres propostes culturals i pedagògiques de cap de setmana.