La capella de Ca l’Avi es va construir el 1977 per iniciativa del mossèn Pere Grau, que en aquell moment era el rector de les Planes. La va edificar el mateix sacerdot amb l’ajuda dels veïns i els alumnes de l’Escola Parroquial. És un espai íntim, “molt casolà, fa pensar en una masia de poble”, explica David Álvarez, rector actual de les Planes. 

Aquesta petita església acull diversos elements, com un Sant Crist, una creu i diversos vitralls que pertanyien a la capella de l’Hospital de Sant Pau. Quan s’hi van fer reformes, el mossèn Pere, que hi treballava de radiòleg, va decidir donar una segona vida als elements. La capella, situada a 10 minuts caminant de la parada de ferrocarril de les Planes, sempre està oberta al públic i els diumenges celebra missa a les 12 h.

Un arbre per a cada avi 

El 1976 el mossèn Pere Grau va construir una residència i un centre de dia que va anomenar Ca l’Avi per acollir els avis de les Planes i que va funcionar fins al 2014. Un any més tard, just al costat, va decidir fer la capella, que té el mateix nom. Quan moria un avi de la residència, el mossèn i els nens de l’Escola Parroquial plantaven un arbre i el batejaven amb el nom del difunt: “Era un petit homenatge i record d’estima cap a la gent gran”, explica el rector David Álvarez.