Barcelona ha estat escollida per acollir la gala de lliurament de les estrelles Michelin 2024. L’acte se celebrarà el 28 de novembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). L’esdeveniment l’han anunciat aquest dimarts els responsables de la Guia Michelin, juntament amb el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, i el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé.

La coordinació gastronòmica de la cerimònia anirà a càrrec dels xefs Jordi Cruz, els germans Javier i Sergio Torres i Paolo Casagrande. La tria de Barcelona, segons l’organització, és per l’aposta que fa per la “tradició gastronòmica, la fusió amb l’estil cosmopolita ple de creativitat i la innovació constant”.

Aquesta edició serà la primera en què només es presentarà la selecció de restaurants d’arreu de l’estat i no es repartiran les estrelles de Portugal, com es feia fins ara.

Barcelona, la ciutat de l’estat amb més estrelles Michelin

Barcelona és la ciutat de l’estat amb més estrelles Michelin. En total hi ha 24 restaurants amb estrella Michelin a Barcelona, amb un total de 35 distincions, sis de les quals es van incorporar en la gala del 2022. La novetat més destacada de la Guia Michelin 2023 va ser la màxima distinció per al restaurant Cocina Hermanos Torres, que es va emportar la tercera estrella Michelin i va ampliar a tres els establiments amb aquest reconeixement a la ciutat.