Es dirà Gelato Collection, s’ubicarà al número 134 de la Rambla —a tocar de la botiga museu de Torrons Vicens— i obrirà aquest estiu. El xef Albert Adrià ja té entre mans un nou projecte per enriquir la gastronomia local. En aquest cas serà una gelateria que portarà juntament amb pastisser Alfredo Machado, amb qui ja estan treballant els gustos que comercialitzaran. El tercer aliat del projecte serà Àngel Velasco, director general de Torrons Vicens, empresa amb la què Adrià col·labora en l’elaboració de torrons des de fa 10 anys.

“El nostre granet de sorra a la ciutat de les gelateries”

Barcelona viu un moment d’eclosió pel que fa a geladeries i l’última a afegir-se a la llista serà la del xef de l’Enigma. Molt a prop seu, però a l’altra banda de la Rambla, al número 51, hi ha la geladeria Rocambolesc de Jordi Roca, que va obrir les portes el 2016. Albert Adrià ha volgut compartir la notícia al seu perfil d’Instagram. “Barcelona és la ciutat de les cocteleries, pizzeries, hamburgueseries, brunchs i cafès de ‘hipsters’, i ara també de gelateries. No paren d’obrir-ne i ara hi afegirem el nostre granet de sorra amb Gelato Collection”. Adrià afegeix que l’establiment obrirà a mitjans de juny.

Segons expliquen a les xarxes socials, estan provant una vintena de gelats per setmana amb ingredients alternatius. Una de les últimes fotografies que han publicat permet veure que un dels gustos que estan estudiant és el gelat d’avellana. El projecte neix “amb la voluntat d’aplicar la filosofia i manera d’entendre la nostra gastronomia adaptada a l’ofici dels gelats”. Asseguren que respectaran les receptes tradicionals i els gustos de sempre, però també exploraran novetats.

Agruparan els gustos en quatre famílies: clàssics (com ara la vainilla, la xocolata, el festuc o la maduixa), de temporada (amb fruites i herbes de temporada), d’autor (creacions pròpies amb productes o combinacions d’ingredients) i una última categoria que sota el nom d’adults permetrà tastar gelats amb alcohol, a l’estil dels còctels que Adrià fa anys que treballa.

La idea és crear un banc de receptes numerades on aniran incorporant regularment nous gustos “inspirant-nos en l’univers dels perfumistes per aportar la nostra manera d’entendre el món del gelat”.

Després de les dificultats viscudes durant la pandèmia, ara Adrià passa per un moment dolç. Fa uns mesos va ser escollit segon millor cuiner del món, segons ‘The Best Chef Awards’.