“Per què no fem un gelat de mel?” es van preguntar un dia la Lola Serrat de la gelateria Uaala! juntament amb l’abellaire Eric Barbero. Si la mel és bona i el gelat també no pot sortir malament, van pensar, i el resultat ha estat un èxit. Després d’uns mesos a la venda, el que havia de ser un producte puntual, s’ha convertit en un dels més venuts d’aquest establiment de Vallvidrera: un gelat de mel de Collserola.
Un sabor inconfusible
Després de la idea va venir l’execució. La Lola Serrat va parlar amb el seu gelater, un obrador de Barcelona, i van fer diverses proves amb formatge o mató, però l’opció guanyadora va ser el gelat de mel i nata, perquè és més suau i es nota més el sabor de la mel, explica Serrat. “El gelat té realment el gust de la mel de l’Eric”, afegeix, “una vegada se’ns va acabar la seva mel i la vam substituir per una altra i no tenia res a veure”. Serrat és una ferma defensora dels productes km 0, ven aquesta mel des de fa quatre anys i espera poder trobar més productes de la serra per vendre aviat.
Una estrena de gelat original
L’estrena d’aquest gelat autòcton de Collserola la van fer el mes de maig d’aquest any. Per celebrar la seva creació i tastar-lo, un grup de veïns de la zona es van desplaçar fins a un dels apiaris de la serra. Allà, l’Eric Barbero els va mostrar les arnes i els va explicar les curiositats del món abellaire i la importància que té aquest insecte per a l’ecosistema.