“Per què no fem un gelat de mel?” es van preguntar un dia la Lola Serrat de la gelateria Uaala! juntament amb l’abellaire Eric Barbero. Si la mel és bona i el gelat també no pot sortir malament, van pensar, i el resultat ha estat un èxit. Després d’uns mesos a la venda, el que havia de ser un producte puntual, s’ha convertit en un dels més venuts d’aquest establiment de Vallvidrera: un gelat de mel de Collserola.

Un apicultor es proposa recuperar l’abella negra a Collserola
El projecte Melvida també apropa el món de l’abella a la societat amb visites guiades per explicar-ne les curiositats més rellevants

Un sabor inconfusible

Després de la idea va venir l’execució. La Lola Serrat va parlar amb el seu gelater, un obrador de Barcelona, i van fer diverses proves amb formatge o mató, però l’opció guanyadora va ser el gelat de mel i nata, perquè és més suau i es nota més el sabor de la mel, explica Serrat. “El gelat té realment el gust de la mel de l’Eric”, afegeix, “una vegada se’ns va acabar la seva mel i la vam substituir per una altra i no tenia res a veure”. Serrat és una ferma defensora dels productes km 0, ven aquesta mel des de fa quatre anys i espera poder trobar més productes de la serra per vendre aviat.

El gelat de mel de Collserola està fet de mel i nata

Una estrena de gelat original

L’estrena d’aquest gelat autòcton de Collserola la van fer el mes de maig d’aquest any. Per celebrar la seva creació i tastar-lo, un grup de veïns de la zona es van desplaçar fins a un dels apiaris de la serra. Allà, l’Eric Barbero els va mostrar les arnes i els va explicar les curiositats del món abellaire i la importància que té aquest insecte per a l’ecosistema.