La nedadora siriana de l’equip olímpic d’atletes refugiats Yusra Mardini ha participat en el Trofeu Ciutat de Barcelona de Natació, celebrat a les instal·lacions del Club Natació Sant Andreu al llarg d’aquest cap de setmana. És la primera vegada que un membre d’aquest equip participa a la prova. Mardini també és ambaixadora de bona voluntat de l’Alt Comissionat per als Refugiats de les Nacions Unides (ACNUR).

Nedar per sobreviure

L’esportista, de 21 anys, nascuda a Damasc, va fugir de la guerra de Síria l’estiu del 2015 amb una embarcació cap a Grècia. El trajecte es va complicar a mar obert, la nau es va enfonsar i Mardini va haver de nedar durant hores fins a arribar a l’illa de Lesbos. Gràcies a l’entrenament ella i la seva germana Sara, també nedadora, van sobreviure i van ajudar altres refugiats a arribar a Grècia.

Actualment Mardini viu a Berlín, on ha encetat una nova vida que li ha permès reprendre la seva carrera a la piscina. Actualment competeix a les files del club alemany Wasserfreunde de Munic. 

Una jove amb experiència

Tot i tenir només 21 anys, Yusra Mardini va participar en els Jocs Olímpic de Rio de 2016 amb l’equip olímpic d’atletes refugiats, integrat per sirians, sudanesos del sud i congolesos. La damasquina també va competir al Campionat del Món de Budapest de 2017, aquest cop com a independent, i espera classificar-se per als Jocs de Tòquio del 2020.