El walking football és una nova manera de fer esport per a la gent gran. Té tres pilars fonamentals i són:

el físic

el psíquic

el social

Pel que fa al tema físic és molt important que la gent gran faci una mitja hora d’esport al dia i el walking football és un esport que fa caminant i té una durada de 50 minuts. El tema psíquic és molt important, ja que tots els jugadors estan en moviment tota l’estona i són part important del joc, no hi ha cap jugador per sobre de l’altre. A part, fa que tota l’estona estiguis concentrat i això és molt bo per evitar l’Alzheimer i malalties semblants.

Aquest estil de futbol, inventat a Anglaterra i introduït a Catalunya per Silvio Szegedi i Steve Archibald, serveix perquè la gent gran se socialitzi amb altres persones. En un futur volen implementar el tercer temps perquè la gent encara se socialitzi més.

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i les Balears està considerant utilitzar aquest esport com a teràpia de recuperació, tant física com psíquica.

150.000 persones practiquen aquest esport al Regne Unit i ja es juga arreu del món. Però com va sorgir la idea d’aquest esport? L’any 2011, el Chesterfield FC Community Trust buscava la forma de fomentar l’activitat física entre els seus jugadors majors de 50 anys, a la vegada que volia incentivar la vida social d’aquest col·lectiu.