El “walking football” és, tal com indica el seu nom en anglès, futbol caminant. És una nova modalitat de futbol pensada per ser jugada de manera més suau i apta per a totes les edats i condicions físiques. “Si parles amb qualsevol doctor et diran que caminar és el millor que pots fer per la salut; nosaltres hi hem afegit la pilota i la gent gaudeix moltíssim”, explica Steve Archibald, exjugador del Barça i membre de la Walking Futbol Union, una entitat que busca introduir aquest esport a Barcelona.

Més tècnica i menys força

Com que no es pot córrer, la resta de normes del joc s’adapten a aquesta característica. Per exemple, quan un jugador rep la pilota, no pot fer més de tres tocs seguits. Tampoc no es poden fer determinats tipus de xuts. Per tant, la força física de cada jugador perd protagonisme a favor de la tècnica. “Aquí el que compta és la capacitat tècnica i la intel·ligència del jugador”, comenta Ladislao Kubala, que va jugar al futbol professional fins als 27 anys. Ara que ja és gran, diu que té moltes ganes de participar en una lliga de futbol caminant. Assegura que, per ell, un altre avantatge és que és un joc més tranquil i que, per tant, no hi ha risc que et facin una entrada brusca i patir contusions. Això també fa que sigui un esport a l’abast de tothom, amb equips mixtes i jugadors de diferents edats.

Una lliga a Barcelona

El futbol caminant és un esport amb molts aficionats al Regne Unit i ara la Walking Futbol Union el vol introduir a Barcelona. Aquesta setmana són al camp d’Arístides Maillol i ofereixen l’oportunitat de provar aquest esport a qui ho vulgui. La seva idea és que, si tenen prou quòrum, puguin posar en marxa una lliga de futbol caminant a Barcelona aquest mateix mes de març.