El matx s’ha disputat sota una intensa pluja que ha contribuït a veure un partit tens i amb polèmica. L’Espanyol ha començat dominant i, al quart d’hora, l’Atlètic ha perdut per lesió el davanter Diego Forlàn. Les coses anaven bé fins que, a la mijta hora de partit, l’àrbitre ha vist penal en una falta fora de l’àrea. El portuguès Simao l’ha transformat en el que segurament ha estat el seu últim partit amb els “colchoneros”.

Abans del descans, més tensió: agressió de Reyes i targeta vermella. Però els blanc-i-blaus han disfrutat poc de l’avantatge numèric i, només tres minuts després de començar la segona part, Víctor Ruiz ha vist la segona groga.

L’Espanyol ho ha intentat durant tota la segona part amb un Atlètic a la contra, però entre un inmens De Gea que ha frustrat totes les ocasions i la mala punteria dels davanters, el marcador no s’ha mogut de l’1-0.