Les seleccions Special Olympic d’Andorra, de França, de Catalunya, i el Realidad Toledo s’han calçat altra vegada les vambes per disputar l’edició 12 del Trofeu Ciutat de Barcelona de futbol sala adaptat, a les instal·lacions del CEM Mundet.

L’equip català ha presentat un total de vuit jugadors, seleccionats d’entre els prop de 500 esportistes que competeixen a les lligues domèstiques adaptades. El seleccionador, Jordi Mula, destaca, però, que “sempre intentem que els valors estiguin per sobre d’allò esportiu, perquè de vegades es guanya, però sempre se n’aprèn”.

Més que una oportunitat

Sigui quina sigui la tria que faci la selecció catalana de Special Olympic, Mula admet que “és una oportunitat única per als nois” que, a banda de gaudir fent el que més els agrada —que és jugar a futbol sala—, el trofeu “és un espectacle“. I ho és perquè “hagin guanyat o hagin perdut, quan acaben els partits tots s’abracen, i és bonic”, rebla el seleccionador.

Ho corrobora l’Aleix Garcia, un dels jugadors que comparteix aquests moments, vestint la samarreta catalana: “M’alegra que ens puguem tornar a veure [entre tots els companys] en el que ens agrada, que és l’esport”.