El CE Europa torna a sumar tres punts, aquest cop davant el Girona FC B (2-0), en la Jornada 2 de la Tercera RFEF. Els gols de Sergi Pastells i Adri Gené donen la victòria a l’equip escapulat, que aquesta temporada encara no ha encaixat cap gol.

En la primera jornada de la temporada 2022/23, l’Europa es va estrenar a la lliga amb una victòria davant el Castelldefels per 0-2, tot i que va ser un triomf difícil d’aconseguir. El Girona B també venia amb el primer partit de lliga guanyat, en el seu cas contra el Muntanyesa (2-1).

Aquesta segona jornada ha estat com una altra estrena, ja que era el primer partit de temporada oficial que els graciencs jugaven a l’estadi Nou Sardenya. Ignasi Senabre ha plantejat el mateix onze inicial amb què va guanyar al Castelldefels i la jugada ha sortit rodona.

Arribar i moldre

A l’Europa no li ha calgut més d’un minut per avançar-se al marcador. Ha estat al mateix minut 1 que Sergi Pastells ha marcat el primer gol del partit, arribant al segon pal per rematar una centrada de Kilian, que havia arribat fins a la línia de fons per la dreta en una bona jugada individual.

L’Europa ha continuat amb el mateix plantejament de partit, pressionant amunt el Girona B per impedir la seva sortida amb la pilota controlada i obligar els defensors a enviar passades en llarg, on els graciencs acabaven recuperant la possessió. El Girona B, en canvi, ha defensat enfonsat al mateix camp durant gairebé tota la primera meitat. Al minut 18, Pau López ha intentat fer el segon gol amb un xut des de la frontal de l’àrea, però la pilota ha marxat per damunt del travesser.

L’Europa continuava mantenint la major part del joc en camp rival, associant-se molt bé a l’altura del vèrtex de l’àrea i per les dues bandes, però no aconseguia realitzar l’última passada. L’última oportunitat ofensiva de la primera part ha estat pel Girona B: Dawda ha estat a punt d’arribar a la passada filtrada dins de l’àrea que el deixava en un 1 contra 1 davant de Marc Vito, que ha estat més ràpid i l’ha aturat. Tot i així, l’entrada que ha rebut ha deixat el porter de l’Europa estès a terra. Finalment, s’ha pogut recuperar i, amb això, s’ha posat final als primers 45 minuts.

Un altre gol al primer minut

Només d’iniciar-se la segona part del partit, l’Europa ha fet pujar el 2 a 0 al marcador. El gol ha estat obra d’Adri Gené, al minut 46, que ha entrat en carrera a l’àrea del Girona B per l’esquerra i ha xutat a pocs metres de porteria amb potència. Amb el segon gol, el Girona ha començat a collar i ha generat tres aproximacions a la porteria dels graciencs, com el xut de Karim que Marc Vito ha desviat amb la punta dels dits i ha sortit fregant el pal. Així i tot, de seguida l’Europa s’ha tornat a fer amb la possessió i ha continuat buscant el tercer gol.

Marc Vito ha tornat a ser el protagonista al minut 69 davant del mateix Karim, aquesta vegada en la jugada més perillosa del Girona. Karim s’ha plantat davant de porteria després d’una jugada individual molt bona i ha xutat al pal curt. El porter de l’Europa hi ha reaccionat ràpidament i ha aturat el que semblava un gol clar. Aquesta ocasió ha reanimat els gironins, que en l’últim tram de partit han canviat el plantejament a un de molt més ofensiu. Tot i això, gràcies a la defensa de l’Europa i al gran paper de Marc Vito protegint la porteria, el resultat ha acabat mantenint-se en un 2 a 0 favorable als de Gràcia.