L’últim Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona (TICB) de l’any ha arribat a la Ciutat Comtal aquest cap de setmana, del 5 al 7 de desembre, i ho ha fet amb la modalitat de billar a tres bandes. És la 21a edició del TICB en aquesta modalitat i l’última competició TICB d’un any que ha portat els millors esportistes de cada modalitat a la ciutat. El torneig, aquest cop, s’estendrà per diferents indrets de la ciutat en les seves diferents fases. Les seus són el Club de Billar Barcelona, el Cine Coliseu i, per la final, el dia 7, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

El turc Tayfun Tasdemir, un dels jugadors estrella

El torneig d’enguany compta amb el jugador estrella Tayfun Tasdemir, que, tot i que és el favorit de cara a guanyar la competició, no es vol confiar. El turc ha guanyat la primera partida contra Miquel Casademunt, que afirma que “hi ha molt nivell en el torneig” i, ha dit, referint-se al turc, que “a la mínima que ha volgut s’ha escapat fent 11 caramboles d’una tacada”. Qui va ser president durant 10 anys del club ara ha trobat el temps per participar en una de les competicions que li fan més il·lusió: “Només el fet de participar-hi ja és un premi”.

Però, què és el billar a tres bandes?

El billar a tres bandes és una modalitat de billar de caramboles en què només hi ha tres boles sobre la taula i, a diferència d’altres modalitats, no s’han de posar dins de cap forat. En aquest sistema, l’objectiu és que la bola blanca toqui almenys tres costats de la taula abans de completar la carambola, és a dir, abans de tocar la segona i última bola.