Espanyol
@rcdespanyol

L’Espanyol ha aconseguit l’ascens després de dominar gairebé amb mà de ferro durant tota la temporada. De fet, de les 38 jornades, el club blanc-i-blau ha estat en llocs d’ascens durant 32 (en primera o segona posició).

Una trajectòria amb dos sots

El conjunt dirigit per Vicente Moreno ha tingut dos moments complicats durant la temporada. Després de 10 jornades a dalt de tot amb una trajectòria gairebé immaculada, l‘Espanyol va tenir tres partits en què va encadenar un empat, contra el Fuenlabrada, i dues derrotes, davant el Girona i el Leganés. El punt de nou possibles va fer passar l’equip de la primera posició a la quarta.

Reacció i un inici de 2021 difícil

L’equip va reaccionar i després de cinc jornades, i superar l’Almeria a l’RCDE Stadium, amb el gol des de mig camp de Raúl de Tomás, l’Espanyol va tornar a encapçalar la classificació. Però el 2021 va començar amb una derrota a Las Palmas i només va ser capaç de sumar tres victòries en 10 partits. La continuïtat de Vicente Moreno es va posar en dubte perquè l’equip va arribar a estar fora dels llocs d’ascens.

L’Espanyol encadena 15 partits sense perdre

La recuperació de l’Espanyol va arribar i va aconseguir sumar victòries per tal de tornar a estar a dalt. En total han estat 15 partits sense perdre, amb triomfs clau contra el Mallorca, el Leganés o empats contra l’Sporting i el Leganés. Els punts aconseguits, i les ensopegades dels rivals directes, han permès que els blanc-i-blaus tornin a ser equip de Primera Divisió.