El Sant Andreu s’ha imposat a l’Espanyol per 6 a 4 en la final de la tercera edició del Memorial Francesc Martínez de Foix (6-4). El torneig s’ha celebrat al Narcís Sala i ha comptat amb la participació de quatre equips barcelonins: Sant Andreu Special-TEB, l’Special Europa-ACIDH, l’RCD Espanyol Special i la Penya Special Barça.

Torneig inclusiu de Futbol 7

Els quatre equips han disputat diversos enfrontaments entre ells al llarg de tot el matí. El tret distintiu d’aquest torneig és la unificació dels conjunts, és a dir, la participació de jugadors amb discapacitat i sense. Manel Algeciras, director tècnic de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) assegura que “és important que comparteixin equip i espai ja aprenen els uns dels altres”.

La figura de Francesc Martínez de Foix

El Narcís Sala ha tornat a ser l’escenari del Memorial Francesc Martínez de Foix. És un torneig que rep el nom d’un dels grans referents del sector de la discapacitat intel·lectual i de l’esport inclusiu i que va morir l’any 2017. Martínez de Foix va impulsar diverses iniciatives per a la inserció social, laboral i esportiva de persones amb discapacitat intel·lectual.