Jean-Clair Todibo ja és oficialment jugador del Barça. El vicepresident, Jordi Mestre, ha explicat que el jugador ha signat per a les quatre properes temporades, o sigui fins a la 2002-23. El cost de l’operació, que ha arribat ara i no a l’estiu com estava previst, ha estat d’un milió d’euros més dos de variables depenent del rendiment del jugador. La clàusula de rescissió del central és de 150 milions d’euros.

Todibo té clar que ve a aprendre

El futbolista ha començat la roda de premsa de presentació amb unes paraules en català: “Estic molt content de ser aquí”. Després ha dit que “no estic per ser titular” i que, per tant, “vinc a aprendre”. Ha explicat que fitxar per al Barça ha estat “un somni de petit” i que “està molt orgullós i content” de ser aquí. Ha explicat que Umtiti “és un exemple” i que “em deixaré aconsellar”. De moment, encara no ha parlat amb Valverde i ha dit que es posa a les ordres del tècnic per jugar on cregui convenient, de central o fins i tot de pivot defensiu al mig del camp.

Abidal hi veu un jugador de present i futur

Éric Abidal, el secretari tècnic del Barça, ha que Todibo “pot jugar en diverses posicions al camp” i que és un jugador “amb visió de joc” i que pot treure la pilota des del darrere. Ha dit que arriba ara perquè al Tolosa passaria “sis mesos sense jugar”. Abidal té clar que Todibo ve a “créixer com a jugador”.

Todibo portarà el dorsal 6

Todibo lluirà el dorsal 6 del Barça, que han tingut jugadors de renom com Xavi Hernández o Dani Alves. El francès és un central d’1,90 m d’alçada i de només 19 anys i s’ha convertit en la revelació de la Lliga francesa en només 10 partits disputats. Després del fitxatge de De Jong, que arribarà a finals de temporada, i el d‘Emerson com a lateral dret, el francès arriba com a fitxatge de futur.