El Barça fitxa Frankie de Jong

El Barça ha tancat el fitxatge de Frenkie de Jong. Després de molts mesos d’anar-hi al darrere, per fi, el jugador ha donat el sí al club blaugrana. El migcampista signarà per a les properes 5 temporades i el Barça pagarà a l’Ajax 75 milions d’euros fixes més 1 en variables. El futbolista s’incorporarà a la disciplina blaugrana a partir de l’1 de juliol, per tant, s’ha convertit en el segon reforç de cara al curs 2019-20, després del fitxatge del central francès Jean-Clair Todibo.

Frenkie de Jong, un migcampista total

De Jong és un migcampista de 21 anys que arriba procedent de l’Ajax holandès, on s’ha convertit en un dels futbolistes de més futur al món. De fet, eren uns quants els clubs europeus, entre els quals hi havia el PSG i el Manchester City, interessats a fer-se amb els seus serveis. De Jong destaca per la tècnica, potència i també polivalència. A l’Ajax, tot i la ser jove, és un titular indiscutible, igual que a la selecció holandesa, que entrena Ronald Koeman. A més, el fet que aquesta temporada jugui la Lliga de Campions amb el club holandès l’ha ajudat a fer un pas endavant i a madurar com a jugador.

Quina posició pot ocupar al Barça?

El Barça ha apostat per Frenkie de Jong, ja que creu que serà una peça fonamental en el futur del club. En el sistema tàctic del Barça podria jugar de pivot defensiu, o sigui, ocupar el lloc de Sergio Busquets, però també se’l podria col·locar com a interior, més a prop de porteria i així aprofitar la seva visió de joc. Quan va començar com a jugador era un futbolista més ofensiu, però amb el temps ha anat endarrerint la seva posició al camp, gràcies al seu sacrifici defensiu. De fet, fins i tot podria jugar de central. Un jugador, segons els experts, que pot marcar els 10 pròxims anys gràcies al seu futbol total.

L’opinió de Valverde sobre De Jong