Quatre títols dels cinc possibles. Aquest és el bagatge del Barça de futbol sala, que aquesta temporada ha fet el pòquer de títols després d’aconseguir la Lliga, la Champions, la Supercopa i la Copa d’Espanya. La Copa del Rei ha estat l’únic trofeu que no han aixecat els blaugrana aquest curs.

Un pòquer de títols per una temporada gairebé de matrícula

La temporada 2021-2022 del Barça ha anat de menys a més. L’inici no va ser el millor. Acabada la temporada anterior, el club va decidir no renovar Andreu Plaza com a entrenador de l’equip de futbol sala. Va ser una de les primeres decisions de Joan Laporta com a nou president del Barça i va tenir l’aval del mànager esportiu de la secció de futbol sala, Jordi Torras.

L’aposta dels directius blaugrana va ser Jesús Velasco. Una decisió que no va venir acompanyada d’èxits immediats. La lliga va començar amb una derrota contundent contra el Palma Futsal per 6 a 2. Després, al campionat regular, l’equip va redreçar el rumb. Però a la primera competició amb un títol en joc, la Copa del Rei, els blaugrana van caure als vuitens de final davant el Betis.

Cop dur per a l’equip i poc temps per reaccionar. Els blaugrana només tenien una setmana per preparar la Supercopa d’Espanya. Un títol que es jugaven contra el Palma i que va significar el primer trofeu de la temporada després d’imposar-se per 3 a 2 a la tanda de penals.

El punt d’inflexió era una realitat. I a partit d’aquest títol, l’equip de Jesús Velasco ja no ha afluixat. Al mes d’abril, Sergio Lozano aixecava el segon títol de la temporada, la Copa d’Espanya, després de guanyar ElPozo Múrcia a la tanda de penals. El bon moment de l’equip va venir acompanyat de la renovació de Jesús Velasco per dues temporades més. I l’agraïment del tècnic no va poder ser millor. L’1 de maig l’equip guanyava la Champions amb una exhibició davant l’Sporting de Portugal. El pòquer de títols s’ha aconseguit amb la Lliga guanyada al Palma Futsal, l’equip amb què el Barça ha obert i tancat una temporada gairebé perfecta.