L’Emirates Team New Zealand s’ha emportat la victòria a la Match Race, la mànega final de la segona preliminar de la Copa Amèrica que s’ha disputat a Jidda. L’equip de Nova Zelanda ha fet valer la condició de favorit: s’ha imposat des que ha començat la regata, s’ha posat al davant i no s’ha mogut de la primera posició durant les sis mànigues que ha durat la final.

El Team New Zealand domina la regata de principi a fi

L’experiència de la tripulació de l’AC40 neozelandès Te Kahahi (L’Orca) li ha valgut per portar el terreny al Luna Rossa i deixar-lo enrere a la sortida amb una maniobra espectacular de marcatge. Tot i així, els italians han atacat de nou des de l’esquerra i s’ha col·locat a la popa dels kiwis per virar la primera boia amb només un segon de desavantatge sobre el seu rival.

Així han seguit a la segona boia, però els neozelandesos, amb més velocitat als trams en cenyida (contra el vent), anaven obrint bretxa malgrat les bones maniobres dels italians. I tot s’ha decidir al pas de la cinquena boia, amb 11 segons d’avantatge per a Burling i Outteridge.

A l’entrada al tram final, i potser en un intent per accelerar i retallar desavantatge, el Luna Rossa ha clavat la seva proa i s’ha quedat totalment aturat, fet que ha deixat en franquícia la victòria de l’Emirates Team New Zealand.