Final Mundial masculí waterpolo

Adeu a l’or. La selecció espanyola masculina de waterpolo no ha pogut aconseguir la medalla d’or després de perdre amb Itàlia per 5 a 10 en una final molt desigual i amb poc encert per part dels jugadors de David Martín.

Un primer quart molt igualat

El primer quart ha començat amb els dos equips poc encertats en atac. La selecció espanyola no aprofitava les jugades d’homes de més (1 de 4), mentre que Itàlia tampoc no marcava amb facilitat. Al final dels primers vuit minuts, empat a 2. Els dos gols del combinat espanyol els ha fet Felipe Perrone.

En el segon quart, però, els italians han aconseguit obrir forat en el marcador. Parcial de 1 a 3 per a l’equip d’Alessandro Campagna, que al descans guanyava per 3 a 5. Espanya, continuava sense encert i sense aprofitar les jugades d’homes de més. Només han fet un gol en les set ocasions que han tingut i han estat sis minuts sense marcar.

Després del descans, duel de porters

En el tercer període, l’equip espanyol s’ha tornat a estavellar davant la defensa i, sobretot el porter, italians. Marco del Lungo ho ha aturat tot. I en atac, Itàlia no ha fallat. Parcial de 0 a 3 i marcador de 3 a 8 amb el qual s’ha arribat a l’últim quart.

Un últim període que no ha servit per veure una reacció espanyola en el marcador i que ha fet que el partit acabés amb 5 a 10 i amb Itàlia com a campiona del món, mentre que Espanya es queda amb la plata. El mateix metall que va aconseguir  l’Europeu de Barcelona.