Espanya s’ha penjat la plata en el Mundial de Gwangju. La selecció de Miki Oca no ha pogut superar els Estats Units, que acumulen ja sis campionats del món de 14 disputats, els tres últims consecutius.

Espanya, sense opcions

Els Estats Units no han donat opcions a la selecció espanyola en cap moment. En els primers minuts de partit, l’efectivitat estatunidenca en les jugades d’atac en superioritat ha estat clau per agafar distàncies en el marcador. Les jugadores de Miki Oca no han gaudit de la mateixa sort, i els pals i la gran actuació de la portera han frustrat els atacs espanyols. La imprecisió de la selecció espanyola en els darrers metres i el gran partit dels Estats Units ha fet que s’arribés al descans amb un resultat de 9 a 3. Aquesta gran diferència ha estat insalvable i en la segona meitat s’ha repetit el mateix guió. Amb el partit ja sentenciat, la selecció espanyola ha intentat reaccionar, però ja ha estat massa tard. Només Bea Ortiz, Roser Tarragó i Judith Forca han pogut superar el mur estatunidenc. Amb l’11 a 6 s’ha arribat al final del partit.

Els Estats Units, una selecció imparable

La selecció dels Estats Units continua sense tenir rival. Acumulen sis campionats del món en el seu palmarès, de 14 edicions disputades, els tres últims de consecutius. Unes dades estratosfèriques que, de moment, cap selecció ha pogut aturar. La solidesa defensiva i la verticalitat en atac són dos dels trets característics d’un equip que, de moment, no té sostre.