selecció espanyola waterpolo masculina contra Montenegro mundial Doha 2024

La selecció espanyola masculina de waterpolo s’ha classificat per a les semifinals del Mundial de Doha després de guanyar Montenegro per 15 a 12. La bona defensa dels de David Martín i l’encert en atac ha estat clau en la victòria. El rival del combinat estatal a semifinals serà Itàlia, que s’ha imposat a quarts de final a Grècia. La semifinal es disputarà aquest dijous a les 14h.

Primera part amb alternatives

La selecció de David Martín ha començat a marcar diferències en el primer quart. El jugador de l’Atlètic-Barceloneta Felipe Perrone ha estat molt encertat i amb ha marcat 3 dels 5 gols que ha fet la selecció espanyola en aquests primers minuts. Defensivament, l’equip ha estat intens i només ha encaixat dos gols.

En l’inici del segon quart, la dinàmica ha capgirat com un mitjó i Montenegro amb un parcial de 0 a 3 s’ha col·locat a un gol (6 a 5). Un temps mort de David Martín i una diana a Perrone han tornat a donar aire a la selecció espanyola. De totes maneres, un últim gol de Marko Mrsic ha tornat a ajustar el marcador. Al descans, 8 a 7.

El tercer quart tanca el partit

En el tercer quart la selecció espanyola ha tancat a pany i forrellat la porteria. Eduardo Lorrio ho ha aturat i no ha encaixat cap gol. A més, en atac, Roger Tahull i Álvaro Granados han estat encertats i el parcial ha estat de 5 a 0. El marcador ha estat al final del període de 13 a 7, per tant, les semifinals més que encarrilades.

L’últim quart ha estat el més intranscendent de tot l’enfrontament. La selecció espanyola ha impedit qualsevol reacció del montenegrins, tot i que han guanyat el parcial amb un 2 a 5. Això ha fet que el marcador final fos de 15 a 12.

Amb aquesta classificació per a les semifinals del Mundial de Doha la selecció espanyola aconsegueix per novena vegada consecutiva, des del 2018, lluitar per a les medalles en una gran cita, o sigui, Europeu, Mundial o Jocs Olímpics. A més, només en els jocs de Tòquio, que es van celebrar el 2021 per la pandèmia, la selecció no es va penjar una medalla, ja que va acabar en la quarta posició. En aquests sis anys suma dos ors, un en un Europeu i l’altre en un Mundial, tres medalles de plata i dos de bronze.