Després de la primera fase regular, arriba el tram decisiu de la temporada. Els equips barcelonins afronten la segona fase de la Tercera Divisió amb l’objectiu d’aconseguir l’ascens o bé la permanència. Així serà aquesta segona fase.

Segona fase

La segona fase dividirà els equips en tres grups amb l’afegit que la puntuació i els gols obtinguts a la lliga regular se sumaran a la segona fase.

  • Grup d’ascens

Els tres primers classificats de cada grup d’aquesta lliga regular (en total sis) lluitaran per pujar de categoria amb una lliga de només sis jornades a doble volta. Els equips que ja havien jugat entre si de cada subgrup no s’enfrontaran entre ells. Quan acabi, els dos primers pujaran a la nova Segona Divisió B, batejada ja com a Segona RFEF.

  • subgrup A: Europa, Vilafranca i Terrassa / subgrup B: Cerdanyola, Girona B i Granollers
  • Grup play-off d’ascens

Aquest grup estarà format pels equips que hagin quedat en quarta, cinquena i sisena posició, per tant, també seran sis els equips. El sistema serà el mateix. Lliga a doble volta de només sis jornades sense enfrontament entre els equips que prèviament s’havien enfrontat a la lliga regular, però mantenint els punts obtinguts i els gols marcats. D’aquest grup, dos equips disputaran un fase final per pujar a Segona B (la nova Segona RFEF) i quatre es mantindran a Tercera Divisió (que es dirà Tercera RFEF)

  • subgrup A: San Cristóbal, Manresa i Castelldefels / subgrup B: Sant Andreu, Vilassar de Mar i Grama
  • Grup de permanència

Els cinc últims classificats (del setè a l’onzè classificats) formaran el grup de la permanència a la categoria. També a doble volta i sense enfrontaments amb els equips del mateix grup, però en aquest cas amb 10 jornades perquè hi ha 10 equips. Els sis últims d’aquest grup baixen a Primera Catalana. Els altres quatre es mantenen a Tercera Divisió.

  • subgrup A: Pobla de Mafumet, Santfeliuenc, Valls, Igualada i Muntanyesa
  • subgrup B: Peralada, Sants, Figueres, Horta i Banyoles.

Tercera fase: play-off d’ascens

Els quatre equips del grup d’ascens que no hagin aconseguit pujar de categoria més els dos primers del grup del play-off d’ascens tindran l’oportunitat de pujar a Segona B amb un play-off d’ascens a partit únic en el camp de l’equip que hagi quedat en millor posició a la segona fase. Seran en format de quarts de final, semifinal i final, tot i que els quarts no els disputaran tots els equips, ja que només hi ha sis conjunts. El guanyador d’aquest play-off acompanyarà als dos del grup C que ja havien pujat de categoria.