El Sant Andreu ha aconseguit un ascens històric vuit anys després d’haver perdut la categoria. Els quadribarrats han aconseguit guanyar per 1 a 2 en un partit èpic que s’ha vist interromput per una calamarsada i que ha estat a punt de suspendre’s pel mal estat de joc. El gol inicial de Genís Blasco l’ha aconseguit anular Javi Navas, però Momoh ha aconseguit l’1 a 2 defintiu que ha fet que els andreuencs pugin de categoria. Els andruencs aconsegueixen un ascens 15 anys després.

Inici intens

El partit ha començat de forma intensa. Josu ha perdut una pilota a camp propi en zona defensiva i Tulio ha posat a prova Jaime, que ha refusat la pilota i després l’ha agafat. Ara bé, quan l’ha agafat el davanter del Salamanca Gabri ha fet una entrada perillosa mereixedora de targeta vermella i que s’ha quedat en groga.

El Sant Andreu s’avança

Després de l’inici intens dels locals, el Sant Andreu ha tret petroli d’una jugada a pilota aturada. En un servei de córner de Josu en curt, Pochito ha centrat, Noguera ha tocat de cap i Genís Blasco ha rematat lluny de l’abast del porter del Salamanca. El partit es decantava per al conjunt quadribarrat en el minut 12.

El Salamanca ha buscat el gol de l’empat. En el minut 21, Alvarito ha posat a prova Jaime després d’unes mans fora l’àrea, però el porter andreuenc ha reaccionat molt bé i l’ocasió s’ha quedat en un ensurt. El mateix jugador ha intentat rematar dos minuts més tard, però Méndez ha refusat fora tot i que l’àrbitre ha assenyalat servei de porteria. El Sant Andreu, però, ha buscat el perill als peus de Pochito, un dels jugadors de més present i futur del club quadribarrat. Un xut des de fora de l’àrea s’ha estavellat al pal dret.

Partit aturat 15 minuts per una calamarsa

La jugada ha estat tot just abans que comencés a ploure de forma intensa a l’Helmántico. De fet, ha començat a caure pedra i el partit s’ha interromput. Després de poc més de 15 minuts, el partit s’ha reprès, però el camp estava en un estat impracticable.

Amb la represa les ocasions de gol han estat difícils de veure, però en el minut 40 Benito ha rematat de cap i Jaime ha evitat que el Salamanca empatés. Tot i que ha deixat de ploure de forma intensa, els tolls d’aigua feien impossible que es veiés futbol.

Suspensió temporal

A la mitja part operaris del club castellano-lleonenc han netejat una part del camp (sobretot la meitat del camp on ataca el Salamanca) i poc la zona atacant dels quadribarrats. L’àrbitre s’ha pres un temps per decidir si el partit se suspenia o no.

Finalment, el col·legiat ha decidit que s’havia de treure l’aigua d’una zona impracticable de la gespa per tal de poder continuar jugant. L’àrbitre ha deixat el marge de les 20.15 per veure si es podia jugar o no. Després d’avaluar la situació, el col·lectiu arbitral ha decidit reprendre l’enfrontament, però abans ha deixat escalfar els jugadors.

El Salamanca empata

El Salamanca ha buscat l’empat que portava el partit a la pròrroga. No ha arribat cap ocasió clara, però el conjunt local tenia més possessió de pilota i una mica més de perill. En el minut 63 ha arribat l’1 a 1, obra de Javi Navas que ha rematat de cap una passada mil·limètrica de Souley Gassama.

Reacció andreuenca

Quan més difícil ho tenia el Sant Andreu ha arribat l’1 a 2 en una jugada en què els quadribarrats han sabut aprofitar l’estat del terreny de joc perquè la pilota s’ha aturat en un toll d’aigua i Sergi Arranz ha fet una vaselina que finalment ha empès Momoh a dins la porteria.

El Salamanca ha tingut temps per buscar l’empat. L’ocasió més clara l’ha tingut Javi Navas en el minut 89 quan ha estat a punt de fer el 2 a 2 que hagués dut el partit a la pròrroga. Els locals han insistit i han buscat el gol però finalment no s’ha produït i el Sant Andreu torna a pujar de categoria 15 anys després.