SD Espanyol bàsquet

L’SD Espanyol ha aconseguit una fita històrica en la secció de bàsquet després d’aconseguir l’ascens a Lliga EBA. La victòria en els quarts de final de la fase final contra el CB Cerdanyola Dia per 72 a 60 al Poliesportiu 3 Xemeneies de Barcelona classifica els blanc-i-blaus per a la Lliga EBA, un ascens històric. Amb aquesta victòria els homes entrenats per Paco López es classifiquen també per a la final a quatre de la Copa Catalunya, que es disputarà al Pavelló Maria Víctor de la localitat de Palau-solità i Plegamans els propers 10 i 11 de juny.

També s’han classificat per a la final a quatre el CB Alpicat, que ha superat la UE Sant Cugat Negre, i la UE Montgat, que ha superat el JAC Sants i serà el rival de l’Espanyol. Queda pendent l’eliminatòria que jugaran el Ripollet i el Nou Bàsquet Olesa.

Miquel Puig de Gràcia, el guia de l’Espanyol

Els blanc-i-blaus arribaven al partit amb una ratxa molt bona i la confiança pels núvols. El bon inici de l’Espanyol ha fet anar a remolc en el marcador un Cerdanyola que sempre ha anat per sota durant tot el partit. Després d’un primer quart amb un parcial de 18 a 13, en el segon, els vallesans han reaccionat però sense poder reduir distàncies amb un parcial d’empat a 14. A la represa, els homes entrenats per Paco López han tornat a ampliar l’avantatge per sentenciar el partit amb un parcial de 20 a 15 en el tercer quart per acabar imposant-se per 12 punts de diferència, 72 a 60. L’home del partit ha estat el blanc-i-blau Miquel Puig de Gràcia amb 18 punts.