El ciclisme és un dels esports en que hi ha més diferència entre homes i dones en tots els aspectes. En el nombre de competicions, les condicions laborals, la suma econòmica dels premis per als guanyadors, etc. És per això que al ‘btvesports en femení’, amb la Laia Pujolassos, fem un repàs a l’estat actual i parlem de la ReVolta, la prova catalana que va sumant edicions.

La ReVolta, una volta ciclista en petit format

La ReVolta ha arribat a la 3a edició creixent a poc a poc. Hi han pres part 83 corredores de 15 països. Un total de 10 equips han pres part de l’única etapa que se celebra. 97 km pel Vallès, el Baix Llobregat, l’Anoia i el Penedès. Tot i que cada vegada hi ha més participació, més nivell i més afició, continua lluny de la Volta a Catalunya, una prova de més de cent anys que dura tota una setmana. Repassem les claus d’aquesta nova edició de la ReVolta.

Els equips World Tour contra els de Categoria Continental

També expliquem quina diferència hi ha entre els equips Wolrd Tour, que són professionals, i els de Categoria Continental, que seria la segona divisió del ciclisme. Actualment hi ha un sol equip català en aquesta segona categoria, el Massi-Tactic. La diferència entre totes dues categories és abismal pel que fa als drets de les corredores, i a la protecció que tenen, per exemple, si es queden embarassades. Ho repassem al vídeo amb la Laia Pujolassos.