Xesc Tresens pot dir que ja forma part de l’Olimp del salt d’alçada. L’atleta del FC Barcelona, de 24 anys, va entrar a l’elit amb un salt estratosfèric de 2 metres i 26 centímetres, que millorava la seva millor marca anterior en set centímetres. L’atleta colomenc ha fet una de les millors marques de la temporada, la sisena marca mundial de l’any i la sisena millor marca estatal de la història.

Va aconseguir la fita dels 2,26 a mitjans del mes d’abril, davant de familiars i amics, competint en el Campionat de Catalunya de Clubs a Santa Coloma de Gramenet.

Xesc Tresens, una manera particular d’entrenar

El Xesc Tresens sorprèn amb la proposta de temes musicals que escull per entrenar. Quan fa peses o realitza les seves rutines al gimnàs, li agrada escoltar música trista i depriment, això el reconforta i el fa motivar, davant de la incredulitat d’amics i familiars. També destaca per la seva passió pels videojocs, una afició que ja ve d’antic, des que era una criatura i a les xarxes socials se’l coneix amb el curiós nom de Papá Stephen.

Un futur brillant i una lesió inoportuna

Xesc Tresens és un dels màxims exponents del salt d’alçada en l’àmbit català i espanyol. Tenia dos màxims objectius per assolir aquesta temporada: un l’ha aconseguit ja, que era superar la marca dels 2,20 m i, l’altre, era proclamar-se campió espanyol absolut de salt d’alçada.

El campionat espanyol absolut ja no podrà ser. Malauradament l’esportista colomenc es va lesionar en el darrer campionat a Lucca, Itàlia, i tot i no saber encara l’abast de la lesió, ell s’ensuma que se li ha acabat la temporada.

Una pedra en el camí que no esborra els somnis de futur de Xesc: passar de la marca dels 2,30 m i participar en uns Jocs Olímpics, però Tresens confessa que encara li queda molt de temps per aconseguir-ho.

Els obstacles sovint ens enforteixen, i el Xesc encara té moltes carreres d’aproximació i molts salts d’alçada pendents per seguir batent rècords.