A la secció ‘En femení’ del “btv esports”, la Laia Pujolassos repassa alguns dels casos més destacats de precocitat en l’alta competició. Els Jocs Olímpics, tot i tenir una certa regulació, és el cas més evident d’un fet que genera debat i controvèrsia.

L’esport d’alta competició en edat escolar

Els Jocs Olímpics són l’aparador més important per a qualsevol esportista i les medalles són el premi més gran que qualsevol atleta pot aconseguir. Per aquesta raó, moltes delegacions confien en esportistes joves per penjar-se metalls. De fet, si mirem les edats d’algunes participants olímpiques comprovarem que totes elles són dones i que l’edat és molt inferior als 18 anys.

Hend Zaza12 anysSíriaTennis Taula
Kokona Hiraki12 anysJapóSkate
Sky Brown13 anysRegne UnitSkate
Julia Benedetti16 anysEspanyaSkate
Quang Hongchan14 anysXinaSalt trampolíOr
Guan Chen Chen16 anysXinaGimnàsticaOr

L’edat mínima als Jocs

La màxima competició esportiva a escala mundial, els Jocs Olímpics, no tenen marcats un límits pel que fa a les edats. És cert, però, que la majoria de delegacions marquen els 13 anys com l’edat mínima per participar en uns jocs. També hi ha esports que tenen límits marcats. En gimnàstica, l’edat mínima és 16 anys; a la boxa, 18. La majoria d’edat també està marcada per disciplines com l’atletisme, el llançament de martell i javelina, l’heptatló, la marxa i el decatló.