Divisio Honor waterpolo

Tot a punt perquè es posin en marxa les Divisions d’Honor de waterpolo tant femenina com masculina. Aquest dijous se n’ha fet la presentació oficial i s’han explicat les novetats de cara a la temporada 2023-24. Un any més els equips barcelonins i catalans són els grans protagonistes de les dues lligues estatals.

Les novetats: puntuació i play-off

Com a novetat destaquem que les victòries valdran tres punts, quan la temporada passada només eren dos. També varia respecte al curs passat que en cas de derrota no es sumarà cap punt, quan l’any passat se n’acumulava 1. A més, si un partit acaba amb empat hi haurà llançaments de penal per decidir el guanyador i com es reparteixen els punts. L’equip que s’emporti la victòria sumarà dos punts i el que perdi només un.

Un cop acabin les Lligues els quatre primers disputaran el play-off pel títol. Del 5è al 8è classificat s’enfrontaran per decidir posisions europees i del 9è al 12è s’enfrontaran per evitar el descens.

4 equips barcelonins a la Divisió d’Honor femenina

La Divisió d’Honor femenina iniciarà el cap de setmana del 30 setembre i 1 d’octubre. Dels 12 equips participants n’hi ha quatre de barcelonins (Sant Andreu, Mediterrani, Catalunya i Atlètic-Barceloneta), cinc de catalans (Sabadell, Mataró, Terrassa, Rubí i Sant Feliu), dos de madrilenys (Canoe i Boadilla) i un de les Illes Canàries (Tenerife). El rival a batre serà el Sabadell, que és l’actual campió de la Champions, de la Lliga i de la Copa de la Reina. El Mataró es va endur la Supercopa d’Espanya.

La Supercopa d’Espanya se celebrarà el dimecres 11 d’octubre i les dates previstes per a la celebració de la Copa de la Reina són del 3 al 5 de maig del 2024.

5 equips barcelonins a la Divisió d’Honor masculina

La Divisió d’Honor masculina es posarà en marxa el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. Dels 12 equips que formen la Lliga n’hi ha cinc que són de Barcelona (Atlètic-Barceloneta, Barcelona, Mediterrani, Sant Andreu i Catalunya), cinc més de catalans (Sabadell, Terrassa, Mataró, Rubí i Sant Feliu), un de madrileny (Canoe) i un més de les Illes Canàries (Tenerife). El gran dominador del waterpolo estatal dels últims anys, l’Atlètic-Barceloneta, torna a ser el gran favorit. De fet, defensarà els títols de Lliga, de Supercopa i Copa del Rei.

La Supercopa d’Espanya es jugarà el dijous 12 d’octubre i les dates previstes per a la celebració de la Copa del Rei són del 12 al 15 d’abril del 2024.