L‘Atlètic-Barceloneta ha aconseguit la Copa del Rei més patida dels últims anys. A Can Llong, i amb un Sabadell que ha tingut el títol a tocar, els mariners s’han endut la copa als penals. El paper del porter suplent, Nic Porter, ha estat clau. L’australià ha aturat els dos últims penals, fet que ha donat el títol a l’Atlètic-Barceloneta (9-9 i 4-3 als penals). Amb aquesta ja són 11 les copes consecutives del club barceloní.

Primer quart barceloní

El partit ha estat molt disputat, tot i que l’Atlètic-Barceloneta s’ha avançat en primer quart de l’enfrontament per 3 a 2 i semblava que, tot i les dificultats, començava a dominar tal com és habitual. Però les coses han canviat, i força en els dos quarts següents.

El Sabadell dona la sorpresa

El Sabadell, però, no ha llançat la tovallola, ans al contrari, ha pujat la intensitat i ha aconseguit capgirar el marcador. El segon quart ha estat molt favorable al conjunt local, 1 a 3, per tal d’arribar al descans amb un petit avantatge dels vallesans. El tercer quart també ha estat favorable per als homes de Quim Colet. L’1 a 2 ha permès que el Sabadell tingués un marcador favorable de dos gols, 5 a 7.

Últim quart mariner

L’últim quart ha començat molt igualat i amb un Edu Lorrio imponent a la porteria. Gairebé ho aturava tot, però el conjunt mariner està molt acostumat a situacions límit. Després del 6 a 8, Felipe Perrone ha fet pujar el 7 a 8 quan faltaven poc més de quatre minuts per acabar l’enfrontament. La intensitat defensiva i les accions d’Unai Aguirre han permès que el partit anés a un final molt emocionant.

Averka ha avançat d’un gol els vallesans i els mariners han tingut opcions d’empatar sense èxit. Amb 8 a 9 i a falta de 24 segons, els d’Elvis Fatovic han tingut l’oportunitat de fer el gol de l’empat atacant amb un jugador més per la inclusió del porter Unai Aguirre. La jugada li ha sortit bé perquè quan faltaven quatre segons, Pavillard ha fet l’empat a nou, que enviava el partit als penals.

Als penals, el paper de Nic Porter, que ha sortit després de tres penals en el lloc d’Unai Aguirre, ha permès que el conjunt mariner sumés nou títol de la Copa del Rei.