El primer espai de Barcelona pensat i dissenyat per practicar el criquet ja està llest i fonts municipals asseguren que es posarà en marxa a finals d’abril. L’equipament està situat a Montjuïc, on abans hi havia el Camp Municipal de Futbol Julià de Capmany, i va ser un dels projectes amb més suports dels pressupostos participatius del mandat passat.

La construcció del camp de criquet ha costat 1,6 milions d’euros. La instal·lació, que actualment està tancada, té tots els elements per acollir competicions esportives. Disposa de gespa artificial, túnel de batuda, il·luminació i vestidors.

Un equip pioner vol competir internacionalment

Criquet jove a BCN és una iniciativa que va néixer el 2017 de la mà del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB) amb l’objectiu de convertir-se en la primera selecció catalana de criquet 11 i participar en competicions internacionals.

El projecte va començar amb una vintena de noies originàries de l’Índia, Bangladesh i el Pakistan que ja s’entrenaven a diversos espais de la ciutat però què, gràcies al programa, s’han entrenat des de llavors de manera regular i s’han convertit en el primer equip de criquet femení de l’estat.

Les noies del criquet, com se les coneix a Barcelona, s’han entrenat durant aquests anys a diversos espais de la ciutat, però necessitaven un lloc adequat i fix per créixer com a club. Amb el nou camp de Montjuïc podran practicar més dies a la setmana i progressar esportivament. “Ara ens entrenem a Baró de Viver només un dia a la setmana. A partir de l’abril ho podrem fer quatre dies i moltes més hores”, han explicat a betevé les jugadores de criquet barcelonines que participaran en la lliga estatal que s’està creant i que acollirà equips de diverses ciutats, com Madrid i València.

Veïns del Polvorí proposen altres usos simultanis

L’AV el Polvorí no veu clar que el nou equipament, situat a la part alta de la barriada on abans hi havia el camp municipal de futbol, es destini en exclusiva a la pràctica del criquet. Diuen que en aquesta zona de la Marina de Port hi ha molts equipaments esportius de ciutat, però que no són instal·lacions obertes al barri.

L’entitat veïnal ha dit a betevé que demanarà a l’Ajuntament que estudiï si el nou camp de criquet pot tenir altres usos esportius. Per exemple, destinar-lo també a la pràctica del futbol o del bàsquet.