El Polo disputa des d’aquest divendres i fins diumenge la Copa del Rei i de la Reina d’hoquei herba a les instal·lacions del Club de Campo de Madrid. El conjunt masculí, entrenat per Katie Allen, es veu les cares amb l’Atlètic de Terrassa a les 11 h en uns quarts de final que són una final anticipada. De la seva banda, el conjunt femení iniciarà el trajecte en la competició del KO contra el Taburiente canari.

El Polo, el rei de Copes

L’equip masculí del Polo busca a Madrid la seva 32a Copa del Rei, un títol que fa un parell de temporades que no alça. L’Atlètic va guanyar la final de la temporada passada a casa, a l’Eduardo Dualde. De fet, els terrassencs són l’únic equip que ha superat el conjunt de la Diagonal des del 2018 en el torneig del KO. Des d’aleshores, el Polo ha aixecat dos títols. Justament, l’Atlètic de Terrassa, entrenat per Xero Gasol, és l’escull als quarts en un duel d’alt voltatge. Tots dos equips, a més, es van veure les cares fa un parell de setmanes i els terrassencs es van imposar gràcies a l’efectivitat en els llançaments de penal córner. Aturar els germans Pepe i Pau Cunill és clau per accedir a semifinals.

La Copa que es resisteix

El conjunt femení del Polo no guanya la Copa de la Reina des del 2015. L’equip barceloní ha canviat peces i ha remodelat projectes, però no acaba de fer el salt definitiu per alçar títols estatals. A Madrid, l’equip de Jordi Alastrué intentarà trencar amb l’hegemonia del Club de Campo madrileny, que ha guanyat set de les últimes nou Copes de la Reina. Les madrilenyes són l’equip a batre. El Polo té tota la plantilla disponible pel duel de quarts de final contra el Taburiente canari d’aquest divendres, a les cinc de la tarda. “La gent pot pensar que és assequible, però és un conjunt que s’ha reforçat bé i que està fent bé les coses. Haurem d’oferir la nostra millor versió, la de l’inici de temporada”, diu la capitana, Xantal Giné. L’equip barceloní busca, a Madrid, la cinquena Copa.

El joc de la frase amb Xantal Giné i Llorenç Piera