Jordi Alastrue ha viscut pràcticament tota la vida lligat a l’hoquei herba. Des dels cinc anys que va començar a practicar-lo al FC Barcelona fins ara, que hi continua lligat, precisament, a l’esport de base però al RC Polo.
Enmig de tot això, el debut amb el primer equip del Barça i la seva arribada al Polo. A l’equip de la Diagonal hi va viure una de les millors èpoques del club i ha tingut la sort de ser partícip dels millors èxits. Tres Lligues, dues Copes del Rei i l’anhelada (i única, de moment) Copa d’Europa l’any 2004, a casa.
Alastrue va començar a tenir els primers contactes amb el món de l’hoquei base quan encara jugava i també va iniciar-se com a entrenador de categories inferiors de la selecció espanyola femenina. El pas al primer equip, també en categoria femenina, va ser ràpid. Tot just deixar de jugar, l’any 2010, el van nomenar entrenador de l’equip femení del Polo, càrrec que va anar compaginant amb el d’assistent de la selecció espanyola femenina fins a l’any 2016 amb els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.
La temporada 2016-2017 ha estat de transició com a tècnic del Pedralbes, l’equip filial del Polo. No deixa les banquetes, de moment, perquè serà entrenador de l’equip juvenil masculí, però es dedicarà de ple a la base del club polista en categoria masculina. Té més de 400 infants i més de 40 equips amb els corresponents entrenadors i ajudants. La feina és majúscula, però encoratjadora per a un apassionat del món de l’hoquei herba.