Aquest dijous s’ha fet la presentació oficial de la 43a edició de la Marató de Barcelona 2022, que es correrà aquest diumenge, 8 de maig. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, l’ha definida “com la Marató que tancarà el cicle de la pandèmia”. Després de dos anys difícils a causa de la covid-19, Escudé ha volgut destacar que a partir d’ara es tornarà a la normalitat d’abans del març del 2020.

L’ADN de la Marató de Barcelona és el corredor popular

El director d’RPM, organitzador de la Marató de Barcelona 2022, Cristian Llorens, ha destacat que s’hi han inscrit 8.056 atletes i que la participació femenina ha pujat fins a 25 %, un 5 % més que l’edició de l’any passat. Del total de la cursa un 27 % són atletes estrangers de 86 països diferents. Si tenim en compte la inscripció sumant-hi la cursa de 10 quilòmetres aquesta xifra puja fins als 10.073.

Llorens ha explicat que se sent molt orgullós del circuit de Marató de Barcelona, que transcorre pels punts més emblemàtics de la ciutat. Per sobre de tot, el director de la cursa ha dit que “l’ADN de la Marató de Barcelona és el corredor popular” i, en aquest sentit, l’objectiu “és ser la millor Marató del món pel que fa a serveis” al corredor.

Cristian Llorens també ha destacat el cartell de la Marató de Barcelona 2022. L’any passat es va batre el rècord de la prova tant en categoria femenina com masculina. El director de la cursa és conscient que serà difícil tornar a fer-ho en aquesta 43a edició, però tampoc no ho descarta. En categoria masculina, Samuel Kosgei encapçala la llista de favorits a fer-se amb la cursa; pel que fa a la categoria femenina, la favorita és Tadelech Bekele Alemu, que ha guanyat dues vegades la Marató d’Amsterdam, el 2017 i 2018.

30 anys de la marató olímpica Barcelona 1992

Aquest any se celebra el 30è aniversari de la marató olímpica de Barcelona 1992. Per commemorar la data a la sortida de la Marató d’aquest 2022 l’arc per on passen tots els atletes a l’inici s’il·luminarà amb imatges de la inauguració dels jocs i l’acompanyarà l’emblemàtica cançó ‘Barcelona’, de Montserrat Caballé i Freddie Mercury com a preludi del tret de sortida de la cursa.

A més, se celebrarà per primera vegada aquest 2022 una cursa de 10 quilòmetres, la 10K BCN. La prova sortirà 20 minuts després del tret de sortida de la Marató de Barcelona i farà una aportació solidaria a Creu Roja de 2 euros per inscripció, destinada a les víctimes del conflicte a Ucraïna.

betevé, amb la Marató de Barcelona 2022

La Marató de Barcelona 2022, per primera vegada, es podrà seguir en directe per betevé. Serà en un programa especial que permetrà veure amb tot luxe de detalls la cursa pels carrers de Barcelona des de l’inici fins a l’arribada de l’últim atleta participant.

La cursa començarà a les 8 h, però a partir de les 7.40 h s’iniciarà la transmissió de la Marató de Barcelona amb tots els preparatius de la cursa. Durant bona part de la jornada hi haurà carrers tallats i afectacions a la mobilitat.