llocs emblemàtics marató barcelona 2022

Els més de 42 quilòmetres de la Marató de Barcelona 2022 es distribuiran per diversos punts de la ciutat. El recorregut de la cursa passarà per nombrosos carrers i barris i, a més, permetrà gaudir d’imatges de corredors passant a tocar de llocs emblemàtics de Barcelona. Per exemple, el Camp Nou, la Sagrada Família, l’Arc de Triomf o el monument de Colom seran alguns dels punts més destacats de la cursa.

Vols acostar-te a veure la Marató de Barcelona 2022? Tens la intenció de fer fotografies de la prova amb la teva càmera o el teu telèfon mòbil? A continuació et detallem 12 llocs emblemàtics per on passarà la prova d’enguany.

1. Plaça d’Espanya i les Torres Venecianes

L’avinguda de la Reina Maria Cristina, a tocar de la plaça d’Espanya, serà el punt de sortida i d’arribada de la Marató de Barcelona 2022. Això vol dir que les Torres Venecianes seran una de les imatges més destacades de la cursa, ja que els corredors hi passaran per començar la cursa i per finalitzar-la.

La sortida de la cursa està prevista a partir de les 8 h i l’arribada dels primers corredors, quan passin uns minuts de les 10 h.

marató Barcelona virtual 2020

2. Camp Nou

El Camp Nou serà un dels escenaris més emblemàtics del recorregut de la Marató de Barcelona el 2022. Es trobarà al quilòmetre 3 de la prova. El primer grup de corredors passarà per aquí a les 8.09 h i la cua de la cursa, a les 8.45 h, aproximadament.

Camp Nou Spotify

3. ‘Dona i ocell’

L’escultura de Joan Miró ‘Dona i ocell’ portarà una mica de color a la Marató de Barcelona. La peça, de 22 metres d’alçària, s’aixeca sobre l’estany artificial del Parc de Joan Miró, per on passarà la cursa pel quilòmetre 8. En aquest cas, els corredors hi passaran entre les 8.21 i les 9.19 h.

4. Casa Batlló

La Casa Batlló serà un altre dels edificis emblemàtics quan els corredors hagin corregut poc més d’un quart del recorregut total (km 10,5). Aquí, la primera columna d’esportistes passaran a les 8.30 h i els últims corredors ho faran a les 9.45 h.

casa batlló

5. Sagrada Família

La Sagrada Família estrena imatge per a la Marató 2022 respecte a competicions anteriors, amb la nova estrella que corona la Torre de la Mare de Déu del temple. Serà el quilòmetre 13 de la prova quan els corredors passaran a tocar de l’edifici religiós, pel carrer de Mallorca, entre les 8.39 i les 10.10 h.

marató Barcelona 2022

6. Pont de Calatrava

En el quilòmetre 23 de la cursa, ja superat l’equador de la prova, els corredors passaran a prop del pont de Calatrava. No el creuaran, sinó que es veurà a mà esquerra abans de baixar cap a Bac de Roda. Els esportistes es podran veure en aquest punt entre les 9.09 h, quan passaran el primer gruix d’esportistes, i les 11.35 h els últims.

7. Torre Glòries

La Torre Glòries serà un altre escenari mític de la Marató de Barcelona del 2022, concretament al quilòmetre 28. En aquest cas, qui s’hi acosti a veure la prova tindrà gairebé tres hores per veure corredors: entre les 9.24 h i les 12.18 h, aproximadament.

Foto: Mediapro

8. Torre Mapfre

La cursa enfilarà cap al litoral de Barcelona. Serà a partir del quilòmetre 34 quan els corredors s’acostaran a la torre Mapfre abans d’arribar al front marítim. Els corredors hi passaran entre les 9.42 h i les 13.09 h.

Vista de les torres Mapfre des del mar

9. Arc de Triomf

Quan faltin poc més de 5 quilòmetres per a la fi de la cursa, concretament a l’altura del km 36, els esportistes passaran a prop de l’Arc de Triomf, un indret habitual en les curses populars multitudinàries de Barcelona. Està previst que els primers esportistes hi passin pels volts de les 9.48 h i, els últims, a les 13.26 h. Entremig, el degoteig de corredors serà constant.

10. Plaça de Catalunya

La prova passarà per aquesta cèntrica plaça de Barcelona entre les 9.51 h i les 13.34 h, tot representant el km 37 de la Marató 2022.

11. Catedral de Barcelona

Els corredors no passaran just pel davant de la Catedral de Barcelona, sinó que quan baixin per la via Laietana es podrà veure des de l’altra banda de l’avinguda de la Catedral. Aquí, els corredors passaran entre les 9.54 h i les 13.43 h.

Catedral, buida

12. Monument de Colom

Serà l’últim espai emblemàtic de Barcelona de la Marató del 2022. En aquest cas, igual que amb la Catedral, el monument de Colom serà visible des de la llunyania, concretament des de la Rambla. Ho faran a partir de les 9.57 h, els de la primera columna. Els últims està previst que passin per aquest punt, el km 39, a les 13.51 h. Per tant, aquí hi haurà gairebé quatre hores per veure esportistes passant.