Pedro Rocha, nou president de la RFEF

La Federació Espanyola de Futbol seguirà amb una línia continuista. Pedro Rocha, president interí després de la dimissió de Luis Rubiales i tresorer de la junta de l’antic president, ha estat l’únic dels precandidats que ha aconseguit els avals necessaris. Carlos Herrera i Eva Parera, els altres dos aspirants, no han arribat a la xifra exigida. Per tant, Pedro Rocha serà el nou president de la Reial Federació Espanyola de Futbol fins al setembre, data en què es convocaran unes altres eleccions.

Rocha, la continuïtat de Rubiales

Un cop es va fer oficial la dimissió de Luis Rubiales com a president de l’RFEF, es va iniciar el procés electoral per escollir un nou president al màxim organisme del futbol espanyol. Aquest dijous, 11 d’abril, s’ha tancat el termini per a la presentació de candidatures a l’elecció del nou president i només Pedro Rocha, fins ara president en funcions, ha aconseguit els avals necessaris: 107 dels 138 possibles (més del 75 %).

Per darrere de l’extremeny han quedat els altres dos precandidats: el periodista Carlos Herrera, que només ha aconseguit vuit dels 21 avals necessaris, i l’advocada Eva Parera.

La presidència de Rocha, però, serà efímera. Ara mateix, el nou president mantindrà el càrrec fins al mes de setembre que era quan havia d’acabar la legislatura de Luis Rubiales. Per tant, passat l’estiu, tornaran a fer-se eleccions a la presidència de l’RFEF.

La federació anunciarà el pròxim dilluns, 15 d’abril, a Pedro Rocha com a nou president. Abans, però el nou màxim responsable del futbol espanyol ha declarat com a testimoni en el jutjat de primera instància i instrucció de Majadahonda pel cas Brody, en què s’investiga una possible corrupció en els contractes de federatius en el mandat de Luis Rubiales. Un cop l’ha escoltat la jutgessa, aquesta l’ha imputat “com a investigat”.