Pedri Lesionat FCB Barca
Font: @fcbarcelona_cat

En les darreres temporades, el migcampista blaugrana Pedri no ha tingut sort amb les lesions musculars. El canari s’ha perdut una pila de partits i els números el posen a l’altura de l’exblaugrana Ousmane Dembélé.

2020-21, la temporada que ho trenca tot

La temporada de l’esclat de Pedri va ser la 2020-21. El jugador canari va arribar procedent de Las Palmas i Koeman el va fer debutar amb 17 anys. Aquella temporada ho va jugar absolutament tot. El de Tegueste només va descansar en el darrer partit de la Lliga perquè li esperava un estiu d’allò més carregat de partits: Jocs Olímpics amb la sub-21 i Eurocopa amb l’absoluta. Pedri va marxar de vacances amb una temporada rècord de 71 partits disputats entre Barça i seleccions.

Després d’aquell desgast, la cuixa del jugador va dir prou només tornar de vacances en un setembre on va estar lesionat fins al gener, amb coronavirus i recaigudes incloses. Si en la primera temporada, Pedri només s’havia perdut un 3,7 % dels partits, en la segona, el canari va estar lesionat més de la meitat de partits (58 %). En la tercera temporada, el club va posar fil a l’agulla i va reforçar la musculatura del jugador, però tampoc es va deslliurar de les lesions musculars i es va perdre el 34 % de partits. Aquesta quarta temporada tampoc no ha començat bé i només ha pogut disputar dos partits. Amb el dubte del clàssic contra el Reial Madrid, Pedri s’ha perdut el 85 % de partits aquesta temporada.

Els mateixos números que Dembélé

La mitjana de Pedri en les quatre temporades, de moment, no és gaire bona. S’ha perdut un 45 % de partits, uns números idèntics dels d‘Ousmane Dembéle. El francès es va perdre el 44 % de partits en les sis temporades que va jugar al Barça. Els números de Pedri milloraran un cop es recuperi de la seva darrera lesió, però queda clar que després d’una primera temporada inusual, en les darreres tres, els números no són bons i també poden anar a pitjor. Precisament, el fitxage d’Ilkay Gundogan aquesta temporada va estar motivat, en part, a les contínues baixes del migcampista canari, clau en els esquemes de Xavi Hernández.