Pedri s’ha convertit en la sensació del Barça de Koeman en aquest inici de temporada. Un jugador que aquest 25 de novembre compleix 18 anys i que ja s’ha guanyat un lloc a l’onze titular blaugrana, al costat de jugadors de la talla de Messi o Griezmann. Però quins són els orígens d’aquest mitjapunta canari? Viatgem a Tegueste per descobrir-los.
 
Pedri desprèn l’esperit del futbol a les illes Canàries, un vers lliure entre tanta prosa. Ningú com ell encarna aquesta essència: Pedro González, rebatejat familiarment amb el sobrenom de Pedri. A l’illa de Tenerife hi trobem el seu bressol: Tegueste. Un poble rural de 10.000 habitants, situat a pocs quilometres de la capital i a tocar del mar.
Pedri Tegueste
 
Amb aquest esperit ha crescut i ha estat educat futbolísticament Pedri. La familiaritat, la diversió, la humilitat, la llibertat i l’alegria són maneres de viure a la illa. Ara que celebra 18 anys, l’artista de Tegueste és la viva imatge d’un nen que es fa gran, però que el seu esperit es manté intacte.
 
Pedri és original de Tegueste, on a dia d’avui encara hi viu la seva família. Els seus pares, la seva àvia, i el seu oncle de fet, segueixen mantenint el negoci familiar: la Tasca Fernando, ara rebatejada per a tothom com la Tasca Pedri
 
La de Pedri és una història per creure que el destí existeix. Des de ben petit ha viscut una vida tenyida de blaugrana. ADN Barça que ve de família. El seu avi Fernando va ser fundador de la Penya Barcelonista de Tenerife, que a l’actualitat presideix el pare del futbolista. No és d’estranyar que en el poble es refereixin a la família com “los culers o los catalanes”, un distintiu de l’amor que l’avi de Pedri tenia pel Barça.

Els inicis al Tegueste

Amb només tres anys, Pedri va començar a jugar a l’equip del poble amb el seu germà, i ho va fer amb nens més grans. De fet, el seu pare va haver de firmar un document especial per permetre que jugués, ja que no tenia l’edat mínima permesa. 

Des dels tres fins als 11 anys es va formar futbolísticament al Tegueste, on compartia equip, amics i una filosofia en què la pilota era la protagonista. En edat infantil va canviar d’equip per anar al Juventud Laguna, un equip a escassos quilòmetres d’on vivia. La decisió del canvi? Per amistat. En aquell moment va dir “no” al Tenerife, que el va venir a buscar. En el Juventud Laguna hi va ser dues temporades, últim pas abans de canviar d’illa i marxar a la UD Las Palmas.

I, de nou, el destí es va creuar en la vida de Pedri. Va ser en edat cadet i jugant al Juventud Laguna, que Pedri va estar a punt de fitxar pel Madrid. Un cercapromeses del conjunt blanc se’l va endur a Valdebebas per fer una prova. Era el febrer del 2017, i va coincidir amb una nevada molt gran a la capital, que va dificultar les proves. Finalment, el Madrid va decidir no quedar-se el jugador i, Pedri, va firmar mesos després per Las Palmas. A partir d’aquí, la seva vida va patir un gir.

No havia debutat amb el juvenil de Las Palmas, que ja va fer pretemporada amb el primer equip. No havia debutat amb el primer equip canari quan el Barça ja el va fitxar i el va cedir una temporada més amb Pepe Mel. El destí de Pedri va començar a alinear-se.

I una temporada més tard, presentació amb el primer equip del Barça, convenç Koeman i acaba sent titular, precisament el dia del clàssic. Coses del destí, una d’aquelles frases tan repetides que a vegades perd sentit. La història de Pedri el recupera del tot. Així com el seu futbol, que ens recorda a cada partit que hi ha moltes maneres de viure aquest esport, una de les quals és amb fantasia, diversió i senzillesa. Així és com viu el futbol Pedri, l’artista de Tegueste.

 Els orígens de Pedri