Aquest dissabte, 28 d’octubre, hi ha clàssic entre el Barça i el Madrid a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. En un partit com aquest sempre es mira en lupa la designació de l’àrbitre. Xavi Hernández, en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament contra el Xakhtar de la Champions, no ha volgut tirar llenya al foc i ha demanat “deixar tranquils els àrbitres”.

“Si parlem dels àrbitres ens sancionen”

De fet, el tècnic blaugrana ha assegurat que “no m’agrada que es condicioni l’estament arbitral”. Ha valorat la feina dels col·legiats quan ha dit que “és un feina difícil i els hem d’ajudar i respectar”. En aquest sentit ha explicat que “crec molt en l’honestedat dels àrbitres i no m’agrada quan se’ls condiciona”.

Aquest dilluns el tècnic del Madrid, Carlo Ancelotti, va dir que no tenia llibertat d’expressió a l’hora de parlar dels àrbitres i Xavi Hernández li ha donat la raó. L’entrenador del Barça ha dit que “el Madrid es va sentir perjudicat (en el partit contra el Sevilla) i s’ha queixat. Res més. Ancelotti té raó. Li dono la raó que no hi ha llibertat d’expressió” per parlar dels àrbitres, ja que, ha continuat, “si parlem d’ells ens cau una sanció”.

Per Xavi “no serveix de res queixar-se”. Ha reconegut que després dels partits contra el Getafe i el Granada estava empipat i “tenia la sensació que ens havien perjudicat, però les queixes no porten a cap lloc”.

Per últim, ha dit que li agradaria que els àrbitres es poguessin explicar i poguessin “parlar amb naturalitat”. D’aquesta manera, pel tècnic blaugrana es podria entendre millor les decisions que els àrbitres prenen sobre el camp.