El nutricionista de l’RCD Espanyol, Robert Baucells, ha explicat quines són les claus i pautes alimentàries dels jugadors de futbol. Bausells fa un seguiment diari del pes de cada jugador i també de la fatiga després de cada entrenament. A partir d’aquí, s’elaboren menús setmanals personalitzats.
Analitzar abans de menjar
Baucells explica que el seu equip envia menús complets de quatre àpats adaptats per a cada setmana. També els envien els suplements vitamínics que necessiten al llarg del dia i també les adreces d’algunes empreses d’alimentació que els poden portar la compra a casa i on poden trobar el que necessiten. El nutricionista blanc-i-blau explica, però, que les pautes que fan servir són senzilles de seguir i conegudes “com reduir els hidrats de carboni i augmentar la proteïna”. Això és perquè el confinament per culpa del coronavirus disminueix la despesa calòrica respecte a una setmana on normalment hi ha competició i més moviment. L’objectiu diu és “mantenir una massa muscular satisfactòria perquè els jugadors puguin arribar en les millors condicions a la tornada a la normalitat i als entrenaments. Una data que, de moment, encara no està establerta.