Pau Cubarsí
Foto: FC Barcelona

Un dels grans descobriments del Barça d’aquesta temporada 2023-24 té nom i cognom, Pau Cubarsí. El jove jugador del planter, de només 17 anys, s’ha fet un lloc a l’11 titular de Xavi Hernández i s’ha guanyat els elogis del tècnic, dels seus companys i té amb el seu futbol enamorat tot el barcelonisme.

Pau Cubarsí s’ha fet amb el lloc a l’11 titular

Els adjectius per definir Pau Cubarsí són il·limitats. Intel·ligència, sobrietat, col·locació, sortida de pilota, maduresa, visió de joc, segur, fort en els duels, expeditiu, lideratge… Amb només nou partits amb el primer equip s’ha ficat tothom a la butxaca. Va debutar amb els grans a la Copa del Rei davant l’Unionistas de Salamanca el 18 de gener, i el primer partit a la Lliga, tres dies més tard, el 21 de gener, va ser al camp del Betis.

Dels nou partits que ha jugat amb el primer equip, en vuit ha sortit de titular. Han estat set a la Lliga i dos a la Copa del Rei. Acumula un total de 663 minuts. Li queda debutar a la Champions, però tot fa pensar que en breu ho farà.

Jugador de present i amb un futur esplèndid

Encara és aviat per afirmar-ho, però molta gent veu en Pau Cubarsí un central per anys al Barça. Un central que pot marcar època. De fet, les comparacions amb Gerard Piqué ja s’han escoltat. Fins i tot, Joao Cancelo, després del partit contra el Getafe, va comparar-lo amb tota una llegenda del futbol mundial, amb “Franz Beckenbauer Cubarsí”.

Pau Cubarsí serà un dels millors llegats, juntament amb Lamine Yamal i Fermín, que deixarà Xavi Hernández quan el tècnic tanqui la seva etapa a la banqueta del Barça el 30 de juny del 2024. El central d’Estanyol té contracte fins al 2026 i una clàusula de rescissió de 10 milions d’euros. Per tant, una xifra irrisòria i a l’abast de molts clubs europeus. El Barça ja treballa en una oferta de contracte professional per quan tingui 18 anys però que, evidentment, estarà subjecte als límits del “fair play” financer. Sigui som sigui, tot són elogis per al jove central de la casa.